Eiropas Ziemassvētki. Hendelis un Vivaldi

Baroka orķestris Concerto Copenhagen
Diriģents Larss Ulriks Mortensens

Programmā:
Georgs Filips Tēlemanis (Georg Philipp Telemann, 1681- 1767)
Koncerts trim trompetēm, divām obojām, timpāniem un stīgām Remažorā, TWV54:D3
Georgs Filips Tēlemanis
Svīta “Ūdensmūzika” Domažorā, TWV55:C3
Antonio Vivaldi (Antonio Vivaldi, 1678-1741)
Koncerts vijolei un stīgām Mibemolmažorā “Vētra jūrā”, op 8 no. 5, RV253.
Georgs Frīdrihs Hendelis (Georg Friedrich Händel, 1685-1759)
Svītas “Mūzika uz ūdens”, HWV348-350

Concerto Copenhagen savu pirmo koncertu sniedza 1991. gadā. Mūzikas apskatnieku slavēts un klausītāju mīlēts pašlaik šis ansamblis izpilda labākos baroka skaņdarbus kā arī mazāk pazīstamu skandināvu mūziku. Gadu gaitā Concerto Copenhagen ir sadarbojies ar dažādiem starptautiski atzītiem māksliniekiem, piemēram, Emma Kirkbija (Emma Kirkby),  Andreass Šolls (Andreas Scholl), Anne Sofija fon Ottere (Anne Sofie von Otter), Sonja Prina (Sonia Prina), Vivika Ženo (Vivica Genaux), Endrū Mance (Andrew Manze), Džordi Savalls (Jordi Savall) Alfredo Bernardini (Alfredo Bernardini) un daudziem citiem. Orķestrim ir bijušas koncertturnejas ASV, Japānā, Brazīlijā, Mekskā, Austrālijā un Ķīnā.

1999. gadā starptautiski pazīstamais klavesīnists Larss Ulriks Mortensens (Lars Ulrik Mortensen) kļuva par ansambļa māksliniecisko vadītāju. Mortensens aktīvi koncertē, māca mūziku un pasniedz meistarklases Eiropā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā, Japānā un Austrālijā, piemēram, Mozarteum Salzburg un Džuljarda Mūzikas skolā (Julliard School of Music) Ņujorkā. 2004. gadā viņš kļuva par Eiropas Savienības Baroka orķestra muzikālo vadītāju. Mortensens sadarbojas arī ar Īru Baroka orķestri, Holland Baroque, Nederlandse Bachvereniging un Collegium 1704 orķestriem u.c.

Vijolnieks Fredriks Froms ir studējis Gēteborgā un Londonā. Viņš ir bijis koncertmeistars vairākos kolektīvos: Concerto Copenhagen, Gothenburg Baroque un Orkiestra Kore. Froms spēlē arī Drotingholmas Teātra orķestrī (Drottningholm Theatre Orchestra) (Zviedrija), Les Ambassadeurs un Ensemble Cordia.

Concerto Copenhagen programmu veidojuši, iedvesmojoties no ūdens. Baroka laikā Ūdens Mūzika bija ļoti populāra. Augstmaņiem patika burāt, un šai aktivitātei viņi vēlējās muzikālu pavadījumu: karaliskajiem kuģiem parasti sekoja orķestra barža. Hendeļa svīta piestāv Vivaldi vijoļkoncertam “Vētra Jūrā” un Telemana “Ūdens Mūzikai”, kas rakstīta Hamburgas Admiralitātes simtgades svinībām.

Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar Dāņu Kultūras institūtu un Dānijas Karalistes vēstniecību.

 
Nav gaidāmo pasākumu