BRĪVDIENU MŪZIKA 2018. Auļi

Piedalās: grupa Auļi

Auļi ir dūdu un bungu mūzikas grupa. Tajā spēlē 10 mūziķi – 9 puiši no Latvijas un 1 meitene no Igaunijas. Grupas izveidošanas iecere – apvienot dūdas ar sitaminstrumentiem, izkopjot šāda veida mūziku Latvijā. Praktiskas liecības par bungu un dūdu spēles tradīcijām senatnē ir saglabājušās samērā maz, tomēr šo instrumentu spēlēšana atsevišķi un kopā ir minēta latviešu folkloras materiālos diezgan bieži. "Auļi" ir plaši pazīstami arī ārvalstīs, taču savas radošās darbības pamatā nezaudē saikni ar latviešu tautas mūziku.

Auļi spēlē galvenokārt instrumentālu mūziku. Grupas repertuāru veido oriģinālkompozīcijas, latviešu danču un dūdu melodiju aranžējumi, citu Eiropas tautu melodijas, kā arī kompozīcijas sitaminstrumentiem. Grupa arī izpilda dziesmas – tautasdziesmu aranžējumus. Auļu mūzikā izpaužas dalībnieku jaunrade un mūsdienīgs skatījums uz tradicionālo kultūru. 
Uzstāšanās reizēs var dzirdēt īpatnēju tikai Latvijā fiksētu dūdu spēles tehniku – elkoņošanu, kā arī dažādus sitaminstrumentus – vara bungas, pašu gatavotas celma bungas (viena no tām ir lielākā Baltijā), gongus u.c. 

Vairāk informācijas: http://www.auli.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu