21. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls / DŽUZEPE VERDI REKVIĒMS

Valsts Akadēmiskais koris LATVIJA

Liepājas Simfoniskais orķestris

Sandra Janušaite, soprāns (Lietuva)

Kristīne Zadovska, mecosoprāns (Latvija)

Valentīns Ditjuks, tenors (Ukraina)

Rihards Mačanovskis, baritons (Latvija)

Diriģents Gintars Rinkēvičs (Lietuva)

 

PROGRAMMĀ:

Džuzepe Verdi "REKVIĒMS"

 

23. augustā Rīgas Sv. Pētera baznīcā plkst. 19.00 Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri un diriģentu Gintaru Rinkēviču (Lietuva) izpildīs Džuzepes Verdi "Rekviēmu”.

Džuzepes Verdi hrestomātiskais skaņdarbs ir viens no atskaņotākajiem vokālsimfoniskajiem darbiem. Rekviēms nereti tiek dēvēts par vēl vienu komponista operu – tik iespaidīga ir vokālo partiju melodiskā intensitāte un saviļņojošs emocionālais spriegums. Tā ir kaislīga, dramatiska un cilvēciska saruna, jautājums Visaugstākajam jeb garīgais ceļojums par nāvi.

Gintars Rinkēvičs ir Liepājas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents, viens no izcilākajiem, starptautisku atzinību guvušiem lietuviešu diriģentiem, kurš savulaik beidzis gan Pēterburgas, gan Maskavas konservatorijas. Lietuvas mūzikas un teātra akadēmijas profesors, Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra dibinātājs, mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir vairāku starptautisku konkursu laureāts. Bijis Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents un galvenais viesdiriģents. Lietuviešu diriģents ir arī divkārtējs Latvijas Lielās Mūzikas balvas laureāts.

Šī pati programma jau minēto izpildītāju sastāvā izskanēs 18. augustā festivāla atklāšanas koncertā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars". Festivāla atklāšanas koncerts Liepājā notiks sadarbībā ar festivālu "Liepājas vasara”.

Garīgās mūzikas festivāla aizsākumi meklējami 1998. gadā, kad Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" pirmo reizi organizēja festivālu, kura mērķis bija Rīgas kultūras dzīves bagātināšana un sabiedrības garīgā līmeņa atjaunošana. Garīgās mūzikas festivāls ieviesa žanrisku dažādību festivālu kustībā Latvijā, galveno uzmanību pievēršot vokāli instrumentālu darbu atskaņošanai un a cappella muzicēšanai.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī internetā: www.bilesuparadize.lv 

Vairāk par festivālu: http://koris.lv/festivals/

 

 
Nav gaidāmo pasākumu