DANIILS BULAJEVS OPERĀ

Pirms četriem gadiem Operas skvērā notikušajā vērienīgajā koncertā Dzimuši Rīgā ar izjustu vijoles solo sevi plašākai pašmāju un ārzemju publikai spilgti pieteica toreiz vēl desmit gadus vecais Daniils Bulajevs. 6. oktobrī notiks jaunā, apdāvinātā vijolnieka pirmais solokoncerts Latvijas Nacionālajā operā, kurā viņš uzstāsies kopā ar koncertmeistari Lilī Sarkisjanu. 

Koncerts notiks opernama Lielajā zālē ar nolaistu dzelzs priekškaru, radot unikālu akustiku kamermūzikas izpildīšanai. Lūdzam ņemt vērā, ka vietas balkonu sānos un tālākajās rindās ir ar ierobežotu redzamību!

Daniila Bulajeva pirmais koncerts ar kamermūzikas orķestri notika Latvijā, kad viņš bija piecus gadus vecs. Septiņu gadu vecumā viņš Krievijā pirmo reizi koncertēja kopā ar simfonisko orķestri, bet gadu vēlāk sniedza pirmo solokoncertu P. Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijas Centrālās mūzikas skolas zālē. Šobrīd Daniils Bulajevs ir Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēknis (pedagoģe Nellija Sarkisjana), piedalījies starptautiskos mūzikas festivālos, guvis panākumus starptautiskos konkursos. Kā solists muzicējis ar daudziem ievērojamiem simfoniskajiem orķestriem un kamerorķestriem Itālijā, Ķīnā, Armēnijā, Argentīnā, Beļģijā, Šveicē, Krievijā, Lietuvā un Latvijā.

 
Nav gaidāmo pasākumu