Bērzes Strazdu Jāņu festivāls 2018 sestdienas biļete

«Jāņu festivāls 2018» Lielbritānijā uzsāk arī biļešu tirdzniecību Latvijā

Pēdējos gados par lielāko ārzemju latviešu kopā sanākšanu visā pasaulē dēvētajā pasākumā - «Jāņu festivāls 2018» Lielbritānijā, uzstāsies mūziķi no Latvijas - Andris Kivičs, reperis Ozols, dziedātājs un dīdžejs Roberts Gobziņš, grupas «Transleiteris», «Astro’n’ out» un leģendārā atmodas laiku rokgrupa «Pērkons» ar rokmūziķi un dziesminieci Ievu Akurateri un komponistu Juri Kulakovu, kuri šogad atzīmē savu 60. gadu jubileju, priekšgalā. Festivālā uzstāsies arī pazīstamā Londonas latviešu folkgrupa «Austrumkalns», šlāgermūzikas virtuozi «Mazie rakari», dīdžeji no Latvijas -dj Vento un dj Erminass.

Lielākās vasaras saulgriežu svinības latviešiem ārzemēs, kas katru gadu pulcē vairākus tūkstošus apmeklētāju ne tikai no Lielbritānijas, bet arī citām Eiropas valstīm un Latvijas, šogad kārtējo reizi notiks Lielbritānijā. Jau septīto gadu pēc kārtas, Lielbritānijas latviešu apvienība «Bērzes Strazdi» tradicionāli organizē trīs dienu ilgu, brīvdabas kultūras un mūzikas festivālu «Jāņu festivāls – 2018», kas šogad noritēs no 15. līdz 17. jūnijam Anglijas latviešu vienīgā lauku īpašuma, fonda «Daugavas Vanagi» muižas - «Straumēni», teritorijā.

«Pēdējos gados «Jāņu festivāls 2018» Anglijas vidienē pulcē arvien vairāk cilvēku, ne tikai no visas Apvienotās Karalistes. Garu ceļu līdz mūsu rīkotajam grandiozajam vasaras piedzīvojumam, kurā netrūkst nedz lieliskas tradicionālās kultūras programmas visām paaudzēm, sākot ar mazuļiem un beidzot ar vecvecākiem, nedz izcilu latviešu labāko mūzikas mākslinieku priekšnesumu, mēro tautieši no kaimiņos esošajām Eiropas valstīm kā Īrija vai Francija. Arvien biežāk šajā pasākumā sastopam viesus no Latvijas, īpaši re-emigrējušos, kuri saka, ka nekur nekad tik labi un latviski nav līgojuši kā «Jāņu festivālā» Lielbritānijā. Ja vēl ir iespēja to apvienot ar ceļojumu uz Lielbritāniju, tad mums ir dubults prieks! Tāpēc aicinām piebiedroties vasaras saulgriežu svinēšanai Lielbritānijā, arī laika pavadīšanai trīs dienas lielākajā latviešu telšu pilsētiņā pasaulē un gūt neaizmirstamas emocijas», saka Lielbritānijas latviešu asociācijas «Bērzes Strazdi» pārstāve Vera Antipova.

«Jāņu festivālu 2018», kurš šogad norit Latvijas simtgades zīmē, svinīgi atklās Latvijas vēstniece Lielbritānijā Baiba Braže un «Latvijai – 100» apsveikuma koncerts «Es esmu Latvija!». Arī šogad trīs dienu ilgais mūzikas un kultūras brīvdabas festivāls piedāvās daudzveidīgu programmu, kas piemērota visdažādākajām latviešu kopienas pārstāvju paaudzēm un gaumēm. Tajā darbosies tradicionālās kultūras un tradīciju programma lieliem un maziem - «LĪGO SĒTAS», kas ar interaktīvo un radošo meistardarbnīcu palīdzību rūpēsies par Jāņu svinēšanas un citu latvisko tradīciju iepazīšanu un praktizēšanu. Jauniešiem, festivālā ietvaros, notiks latviešu tradīciju, vides un aktīva dzīvesveida izzināšanas pasākums «Leģenda par Nameja gredzenu», bet vecākiem - latviešu darba tikumu, talantu un erudīcijas konkurss «Latviešu saime Lielbritānijā 2018».

Atzīmējot vasaras saulgriežus un Latvijas simtgadi, «Jāņu festivāls 2018» notiks arī Lielbritānijas latviešu tautas deju kopu, folkloras un muzikālo kopu lielkoncerts, Londonas latviešu folkgrupas «Austrumkalns» akustiskais nakts koncerts mežā, Latvijas simtgades kino programmas filmu pirmizrādes un amatnieku tirdziņš. Būs arī iespēja piedalīties tradicionālās latviešu sporta spēlēs, Jāņu lielā ugunskura kopīgā iedegšanā, apdejošanā un apdziedāšanā divas naktis pēc kārtas. Neiztrūkstošas grandiozā vasaras pasākuma izklaides ir arī populārās latviešu iepazīšanās spēles, piepūšamo atrakciju arēna un putu baseina ballīte.

 Vairāk informācijas par pasākumu:

www.strazdi.co.uk

www.facebook.com/berzesstrazdi/

Telefons: +44 (0) 7703611883 vai e-pasts: [email protected]

 

 
Nav gaidāmo pasākumu