Liepājas Ērģeļmūzikas festivāls/ Musica poetica un divi kapelmeistari

Arī šogad tāpat kā pērn viens no festivāla koncertiem notiks koncertzāles "Lielais dzintars" kamerzālē. Piektdien 21. septembrī plkst. 19.00 koncertā “Musica poetica un divi kapelmeistari” uzstāsies ērģelnieks Aigars Reinis, soprāns Ieva Ezeriete, vijolnieki Lāsma Meldere-Šestakova un Vitālijs Šestakovs, kuri šajā reizē spēlēs baroka vijoles. 

Musica poetica ir termins, ar kuru apzīmē mūzikas komponēšanas mākslu 16. un 17. gadsimtā Vācijā. 17. gadsimtā, kad strauji mainījās pasaules filozofiskais redzējums, kad pār racionālo virsroku guva cilvēka emocijas, mainījās arī mūzikas uzdevumi un mērķi. Tolaik komponista uzdevums bija saistīts ar aktīvu emociju izsaukšanu klausītājā. 

Arī Latvija var lepoties ar vairākiem tālaika mūzikas lielmeistariem, un šis ir koncertstāsts par Johanu Fišeru un Filipu Heinrihu Erlebahu - diviem kapelmeistariem, kuru mūzika reiz skanējusi kā Kurzemes hercoga galmā, tā Rīgā un dažādās Vācijas pilsētās.

_____________________________________
Šogad jau septiņpadsmito reizi notiks Liepājas Ērģeļmūzikas festivāls. No 9. līdz 22. septembrim klausītāji tiks gaidīti koncertos Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē, kas lepojas ar pasaulē lielākajām vēsturiskām mehāniskām ērģelēm ar ir vairāk kā 7000 stabulēm, Liepājas Sv. Jāzepa Romas katoļu katedrālē, Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā, kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" kamerzālē. 

Biļetes jau šobrīd iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā - https://www.bilesuparadize.lv/lv/organizers/organizer/554

Plašāka informācija interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos tīklos twitter.com/ViaCulturaLV, un facebook.com.

 
Nav gaidāmo pasākumu