Festivāls Via Baltica/ Ūdens noskaņas

 

Cetrutdien, 23. augustā koncertzāles “Lielais dzintars” kamerzēlē plkst. 19.00 būs pianistes Artas Arnicānes koncerts “Ūdens noskaņas” – veltījums Uģa Brikmaņa piemiņai

Piedalās: Arta Arnicāne - klavieres

Programmā: Jāzeps Vītols, Moriss Ravēls, Jānis Ķepītis, Ferencs Lists, Romualds Jermaks, Klods Debisī, Lučāno Berio, Edvards Grīgs, Francis Šūberts, Frederiks Šopēns.

Koncertprogrammu “Ūdens noskaņas” pianiste Arta Arnicāne ir veidojusi teju 20 gadu laikā, apkopojot skaņdarbus, kas ar nosaukumu un skanējumu asociatīvi saistās ar ūdeni un tā netveramo matēriju. Kad programma pirmo reizi izskanēja 2016. gadā Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, Arnicānei palīgā nāca režisors Uģis Brikmanis, veidojot īpašu režiju ar video instalācijām, kas vēl vairāk izcēla mūzikas un ūdens neaptveramo saistību un skaistumu.
Diemžēl Uģa Brikmaņa režija nav aizvietojama, un ideja, kā pielāgot video instalāciju "Lielā dzintara" kamerzālei, ir aizgājusi kopā ar režisoru. Bet tas nemainīs programmas muzikālo daļu.

Kā par koncerta ideju stāsta Arta Arnicāne: “Ūdens atainojums klaviermūzikā ir neparasti daudzveidīgs. Ainavas var būt gan klusas, gan vētrainas, emocijas gaviļu pilnas un bezgalīgi skumjas. Tas ir skaistums un estētika, kas izpaužas caur okeāna plašumu, upes plūdumu un lietus lāsēm. Tas ir klavieru skanējums, kas liek ūdenim virmot klausītāju iztēlē.” 


_________________________
Festivālā VIA BALTICA - festival jau vairākus gadus satiekas mūziķi un mākslinieki no visām Baltijas valstīm. Katru gadu augustā, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai tik nozīmīgā akcija “Baltijas ceļš”, festivāls pulcē vairākus tūkstošus lielu auditoriju koncertos, izstādēs un citos pasākumos gan Liepājā, gan Kuldīgā un šogad arī Rudbāržos.

Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas un Kuldīgas novada domes finansiālu atbalstu. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos portālos twitter.com/via_baltica un facebook.com.

 
 
 
Nav gaidāmo pasākumu