Ilzenbergas mīlas stāsti

Mīlas balādes pie dabas krūts

Pirmo reizi Ilzenbergas muižas parkā brīnišķīgas dabas ielokā tiks rīkots koncerts, kurā būs dzirdamas populārākās roka balādes un dziesmas par mīlestību. Starptautiskajā projektā „Ilzenbergas mīlas leģendas” piedalīsies grupas „Colt” (Latvija) ar tās dibinātāju, ģitāristu un dziesmu autoru Hariju Zariņu un skatuves dižizpildītājs Povilas Meškēla ar grupu (Lietuva).
Muzikāls projekts valstu sadraudzības atzīmēšanai

Muzikālā projekta ideja radās, vēloties Lietuvas un Latvijas izpildītājus redzēt uz vienas skatuves, valstu pierobežā. Mīlestība ir visa pasākuma vienojošais elements. „Mīlestība stāv pāri kultūrām, dažādām tautībām un robežām”, ir pārliecināts P. Meškēla. „Mūzika ir unikāls veids no jauna atklāt un iepazīt abas Baltijas valstis”, teic Harijs. 2018. gads abām Baltijas kaimiņienēm ir īpašs gads, kurā tiek atzīmētas atjaunoto valstu simtgades, tāpēc šis koncerts māksliniekiem ir liels gods un izaicinājums. „Jēgpilni izjust svētkus ne tikai caur vēstures prizmu, bet arī caur mūziku, kas visos laikos vienojusi cilvēkus, atrodot ceļu uz ikviena sirdi”, saka P. Meškėla.
Grupas „Colt” dibinātājs H. Zariņš un P. Meškēla jau sen plānojuši kopīgu projektu, kurš, pareizi sastājoties zvaigznēm, norisināsies muižas parkā. Mākslinieki cer, ka jaunā iniciatīva izaugs par skaistu tradīciju un kļūs par lielisku platformu radošo ideju izplatīšanai. „Ceram, ka kļūsim par „Ilzenbergas mīlas leģendu” vēstniekiem un patroniem”, teic Povilas.
Klausītājiem tiks spēlētas ne tikai populārākās roka balādes un hiti, bet tāpat varēs pirmo reizi izdzirdēt vairākus jaunus skaņdarbus. Unikāla projekta ideja ir ieskandināt populāras latviešu dziesmas lietuviski, kuras ar grupu „Colt” izpildīs Povilas Meškēla. Savukārt, populārus lietuviešu hitus latviešu valodā izpildīs grupas „Colt” vokālists Atis Ieviņš ar P.Meškēlas grupu.
Par izpildītājiem

Grupa „Colt” popularitāti ieguvusi jau 2011. gadā. Tās pirmais albums Latvijas mūzikas ierakstu balvā „Zelta mikrofons” tika novērtēts kā viens no labākajiem rokmūzikas albumiem. Grupa iesildījusi daudzus alternatīvās mūzikas pasākumus Latvijā, uz skatuves kāpjot kopā ar tādām grupām kā „Whitesnake”, „ZZ Top”, „Nazaret” un daudzām citām. Projektā dzirdēsim jau Latvijā zināmas dziesmas - „Eņģeļi raudās”, „TU un ES”, „Rozā lietus” u.c.
Povilas Meškēla, grupas „Rojaus tūzai” dibinātājs un vokālists ir mūsdienās viens no ievērojamākajiem un profesionālākajiem Lietuvas mūziķiem. Viņš koncertējis Lietuvā ar tādām pasaulslavenām grupām kā „Def Leppard”, „Electris Light Orchestra”, „Zakk Wylde & „Black Label Society” u. c. Šī koncerta apmeklētājiem viņš ar grupu spēlēs ne tikai jau zināmus hitus - „Aš tave surasiu”, „Dar ne vakaras”, „Drugys”, bet arī pārsteigs ar dziesmām no jauna repertuāra.
Muzikālais projekts „Ilzenbergas mīlas leģendas” norisināsies Ilzenbergas muižas parkā, svētdienā 2018. gada 19. augustā. Sākums – plkst. 18:00, ilgums – 2 h.

 
Nav gaidāmo pasākumu