Klusums

KLUSUMS (2018)

Tematiskais performanču vakars

 

Performance ir skatuves mākslu veids, kas Rietumeiropas kontekstā tika aizsākts jau antīkajā kultūrā, tomēr ievērojamus sasniegumus piedzīvo 20. gadsimta pirmajā pusē. Latvijā performances joprojām tiek salīdzinoši reti veidotas (Latvijā par performanču mākslas attīstību var nopietnāk sākt runāt no pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem), un tāpēc tiek uzskatītas par ekskluzīvām un neparastām.  Nav divu vienādu performanču un, atšķirībā no teātra, darbība tajās, iespējams, ir vēl konceptuālāka, nosacītāka, taču paradoksālā kārtā arī reālāka un konkrētāka.

"Skatuves mākslu skolas" organizētajā performanču vakarā "Klusums" darbojas tikai viena aktrise - performanču māksliniece Antra Salmgrieze, kura apmeklētājus ieved klusuma pasaulē. Vakara gaitā netiek izrunāts neviens vārds, taču katra no sešām performancēm ir citāds stāsts par klusuma vērtību vai tā bīstamību, un tādēļādi veiktā darbība ir īpaši komunikatīva.

Kas ir tas, ko mēs, cilvēki noklusējam? Par ko mēs nevēlamies vai atsakāmies runāt? Ko mums nozīmē klusums mūsdienu trokšņu pilnajā pasaulē?

Projekta veidotāji aicina atkāpties no ikdienas steidzīgā ritma, vakara gaitā nesteidzīgi pārdomāt piedzīvoto un palūkoties uz dzīvi no klusuma puses. Tā būs unikāla, vērtīga un īpaša pieredze! Apmeklētāji pasākumu drīkst apmeklēt tik ilgi, cik to atzīst par personīgi nepieciešamu (no 17:00-20:00), tomēr ir jāievēro klusums.

 

Projekta veidotāji: Antra Salmgrieze un Indars Kraģis.

Projekta pirmais vakars: 2018. gada 5. maijs.

Uzmanību: Izrādes paredzētas nelielam cilvēku skaitam. Tomēr, ja skatītāju skaits būs kritisks, izrādes diemžēl tiks atceltas. Šajā gadījumā Jums būs iespēja pilnībā atgūt samaksāto naudu par biļetēm, vēršoties "Biļešu paradīze" kasēs.

 
Nav gaidāmo pasākumu