Koncerts DĪVU DZIESMAS

Katrīnas Gupalo, Andreja Osokina, Elvija Endeļa koncerts DĪVU DZIESMAS

3. jūnijā pl. 17.00 Gulbenes kultūras centrā izskanēs koncerts “Dīvu dziesmas”, kurā būs dzirdamas 20. gadsimta leģendāro dīvu – Margaritas Vilcānes, Edītes Piafas, Merilinas Monro, Laizas Minelli, Ninas Simonas un citu – dziesmas. Visā pasaulē klausītāju iemīļotās dziesmas izpildīs sensuālā un neordinārā balss tembra īpašniece Katrīna Gupalo, izcilais latviešu pianists Andrejs Osokins un temperamentīgais sitaminstrumentālists Elvijs Endelis. Talantīgo mūziķu aranžējumā leģendārās kompozīcijas ieguvušas īpašu skanējumu.

Žilbinošās dziedātājas Katrīnas Gupalo un pianista Andreja Osokina duets Latvijas skatītājiem ir jau labi pazīstams. Mūziķi uzstājas kopā jau daudzu gadu garumā, piedāvājot skatītājiem krāšņas un skaistas mūzikas bagātas koncertprogrammas, tostarp “100 gadi ar Piafu”, kas jau izskanējusi 17 koncertzālēs visā Latvijā un Somijā, iegūstot lielu klausītāju mīlestību, kā arī abu mūziķu un dejotājas Gabijas Bīriņas, sitaminstrumentālista Elvija Endeļa radītā džeza teātra izrāde “Pēc pusnakts / After Midnight”, kas kopš pirmizrādes 2017. gada 14. februārī Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” Lielajā zālē jau izrādīta lielākajās koncertzālēs un kultūras centros visā Latvijā, kā arī Londonā Lielbritānijā. Koncertā “Dīvu dziesmas” talantīgo duetu papildinās aizraujoši un enerģijas pilni ritmi sitaminstrumentālista Elvija Endeļa izpildījumā.

Koncerta “Dīvu dziesmas” garums: 1 h 30 min (divas daļas).

Neliels ieskats koncertā – mūziķu izpildītā Raimonda Paula dziesma “Ances romance” https://youtu.be/bgDuaVzMqnI, kā arī “Mein Herr” no Laizas Minelli repertuāra: https://youtu.be/Fa9HkxzbZlc.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Gulbenes kultūras centrā kases darba laikā (12.00-14.00 un 16.00-18.00, sestdien 12.00-14.00), tālr. 64473102, kā arī visās “Biļešu paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Katrīna Gupalo ir viena no neordinārākajām latviešu mūziķēm, kura nesen beigusi mācības prestižajā Rietumu Mūzikas akadēmijā Kalifornijā (ASV) un Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, kā arī piedalījusies izcilu mūziķu meistarklasēs. Viņas talants guvis atzinību dažādos starptautiskos konkursos Parīzē, Londonā un Maskavā, kā arī Latvijas Televīzijas konkursā “Radīti mūzikai”. Pateicoties profesionālajai izglītībai trīs dažādās mākslas sfērās – klavierspēlē (prof. Sergejs Osokins), vokālajā mākslā un aktiermeistarībā –, Katrīna uz skatuves spēj uzburt neparastu, ekspresīvu un juteklisku pasauli. Talantīgā pianiste un dziedātāja kā soliste uzstājas grupā “Katrina Gupalo & the Black Birds”, izpildot pašas komponētas dziesmas. Grupa šogad piedalījās arī konkursā “Supernova 2018”. Aprīlī “Katrina Gupalo & the Black Birds” izdeva debijas albumu “Gentle & Done”.

Andrejs Osokins plūcis laurus pasaules nozīmīgākajos pianisma konkursos, kā arī saņēmis Latvijas Lielo mūzikas balvu. Maijā Andrejam Osokinam tiks pasniegts Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas goda apbalvojums, piešķirot pianistam Akadēmijas Asociētā biedra statusu. Pasaulē pieprasītākais latviešu pianists regulāri uzstājas prestižākajās Eiropas koncertzālēs: Berlīnes filharmonijā, “Konzerthaus Berlin”, “Alte Oper” zālē Frankfurtē, “LaVerdi” zālē Milānā, Vigmora, “St Martin in the Fields” un “Kings Place” koncertzālēs Londonā un citās. Koncertējis kopā ar neskaitāmiem pasaulē plaši pazīstamiem orķestriem, sadarbojoties ar mūsdienu izcilākajiem diriģentiem. Ierakstīti un izdoti divi Andreja solo albumi.

Elvijs Endelis ir viens no spožākajiem Latvijas jaunās paaudzes sitaminstrumentālistiem. Līdztekus solo darbībai Elvijs ir arī meistarīgs kamermūziķis, aktīvi koncertē Latvijā vienīgajā sitaminstrumentu kvartetā “Perpetuum Ritmico”, kas tika nominēts Latvijas Lielajai mūzikas balvai 2016 kategorijā “Gada koncerts”. Elvijs ieguvis augstas godalgas vairākos starptautiskos konkursos Latvijā un Lietuvā. Mūziķis regulāri sadarbojas ar nozīmīgākajiem Latvijas orķestriem – Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kamerorķestri “Sinfonietta Rīga”, Liepājas Simfonisko orķestri un jau piekto sezonu ir Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra mūziķis.

 
Nav gaidāmo pasākumu