XV KREMERATA BALTICA FESTIVĀLS. Gidons Krēmers un Kremerata Baltica. Festivāla noslēgums.

Piedalās: Gidons Krēmers /vijole/, Juliana Avdejeva /klavieres/ un Kremerata Baltica kamerorķestris, Žiljēns Kotro un Katrīne Žermēna /Julien Cotterau un Catherine Germain, cirkus mākslinieki/

Programmā:

I daļa

Valentīns Silvestrovs (Валенти́н Сильве́стров,1937)
Pieci skaņdarbi vijolei un klavierēm. Veltīts Gidonam Krēmeram
Gidons Krēmers un Julianna Avdejeva

Pēteris Vasks (1956)
Simfonija Balsis
I Klusuma balsis
II Dzīvības balsis
III Sirdsapziņas balss
Kremerata Baltica. Diriģents Andris Veismanis

II daļa

Koncertizrāde Con Amore – jauns Gidona Krēmera un Kremerata Baltica projekts, kas tapis ar Fransuā Servantesa iedvesmojošu līdzdalību.

Gidons Krēmers, Žiljēns Kotro (Julien Cottereau) un Katrīna Žermēna (Catherine Germain) un Kremerata Baltica

Mūsdienu ukraiņu savdabis, dzīvais klasiķis Valentīns Silvestrovs savā mūzikā apspēlē gaismu un caurspīdīgumu. Introverts un dziļi izjusts skaņas telpiskuma meistars. Pieci skaņdarbi vijolei un klavierēm, kas veltīti Gidonam Krēmeram ir kā dziesmas bez vārdiem, plūstošas melodijas, kas notvertas un sastingušas laikā. Pētera Vaska simfonija Balsis pavēra komponistam ceļu uz starptautisku atpazīstamību. Ir 1991. gada janvāris, asinis Latvijā un Lietuvā, bezmiega naktis barikādēs, un Vasks, mīlot un ticot raksta skaņdarbu garīgajai esamībai par dzīvību, sirdsapziņu un mūžību. Koncerta otrā daļa sola pārsteigumu, piedaloties slaveniem franču aktieriem-klauniem Žuljēnam Kotjē un Ketrīnai Žermēnai.

Projekts tapis sadarbībā ar Latvenergo.

Projektu atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds, Lexus, TVNET un radio SWH.

 
Nav gaidāmo pasākumu