RIGA ROOM SESSIONS: IRIS BERGCRANTZ QUINTET /SWE/

Kad šķiet, ka nu jau ir dzirdēts pilnīgi viss - jaunā vokāliste un komponiste Iris Bergcrantz (Zviedrija) aizved džeza vokālu un mūziku pavisam citā dimensijā. Viņas mūzika atbruņo, piepildot katru klausītāju ar apbrīnu, kamēr Irisas balss ceļo kaut kur starp dzīvi un fantāziju. 6. maijā, Riga Room džeza sesijā būs iespējams dzirdēt un pieredzēt gan Iris, gan visa Iris Bergcrantz kvinteta maģiju. Kvintetā piedalās pati Iris, viņas mamma, pianiste Anna-Lean Laurin (Zviedrija), sitaminstrumentālists Johan Kolsut (Zviedrija), Irisas līgavainis, kontrabasists Ander Fjedsted (Dānija) un Irisas tēvs, trompetists Anders Bergcrantz (Zviedrija). Ģimene ir spēlējusi kopā visu Irisas dzīvi, atklājot viņai mūzikas pasauli un īstu džeza meistarību.

Irisa savu vokālistes karjeru sāka vienā no mātes koriem, kad viņai bija vien četri gadi. Kopš tā laika Irisa ir piedalījusies vairākos desmitos ierakstu - viņas debijas albums ieguva 2016. gada #1 Vokālā albuma titulu vispasaules apbalvojumā “The 38th Annual Jazz Station Awards / The Best Jazz of 2016”. Irisas māte Anna-Lena ir Zviedrijā atzīta pianiste un komponiste, un viņai blakus - Irisas tēvs Anders Fjedsteds, kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem šodienas trompetistiem visā pasaulē un ir uzstājies kopā ar neskaitāmiem mūziķiem lielākajās koncertzālēs, džeza klubos un festivālos.

Iris Bercrantz kvintets kopā ir spēlējis Zviedrijā, Vācijā, Dānijā un daudzās citās valstīs un festivālos, ieskaitot Starptautisko Džeza festivālu Ročesterā, ASV. Kvintets apvieno talantīgus un krāsainus mūziķus, katrā izceļot labāko, ko džeza mākslinieki var piedāvāt. Nāc uz Riga Room sesiju un izbaudi kvinteta maģiju!

 
Nav gaidāmo pasākumu