TENOR LEGACY: SEAMUS BLAKE /USA/ & DENISS PASHKEVICH /LV/

Kopš 2016. gada džeza mūzikas klausītājus gaida latviešu džeza mākslinieka Deniss Pashkevich un Riga Room dibinātais festivāls “JAZZ ROOM”, kas šoreiz sesijā apvienos divus neaprakstāmus tenora saksofona meistarus - Seamus Blake (ASV) un pašmāju Deniss Pashkevich (Latvija).

Ņujorkā dzīvojošais saksofonists un komponists Seamus Blake tiek atzīts par vienu no spēcīgākajiem mūsdienu džeza pārstāvjiem. Viņa mūzikā netrūkst ne pārdomātu motīvu, ne pārsteidzošu improvizāciju, ne īsta “grūva”. Dzīves laikā Seamus ir ierakstījis vairākus starptautiski atzītus albumus un uzstājies kopā pat ar tādiem māksliniekiem kā Hērbijs Henkoks (Herbie Hancock) un Veins Šorters (Wayne Shorter). Seamus spēle un viens no viņa zināmākajiem albumiem “Live in Italy” tiek aprakstīts kā “nokauts” un “tik uzmundrinošs kā espresso lādiņš”, tādēļ droši var teikt, ka viņa enerģija neatstās vienaldzīgu nevienu.

Deniss Pashkevich ir viens no vadošajiem latviešu džeza mūziķiem - saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā. Daudz iedvesmojies un smēlies idejas leģendārā saksofonista un komponsta Džona Koltreina daiļradē. Savas karjeras laikā saņēmis starptautisku atzinību, kļūstot par 5 kompāniju oficiālo mākslinieku: Marca Reeds (Francija), Theo Wanne (ASV), P.Mauriat (Francija), Kay Siebold (Vācija) un Riga Winds. Piedalījies vairāk nekā 30 albumu ierakstos, no kuriem viens no pēdējiem un nozīmīgākajiem ir Latvijas un Dānijas džeza mūziķu kopprojekts - albums "Yours Faithfully", kura ierakstā piedalījies arī viens no pasaules vadošajiem džeza pianistiem - Aaron Parks no ASV.

Kopā ar izcilajiem tenoristiem uzstāsies ne tikai leģendārs lietuviešu sitaminstrumentālists, bet arī literatūras un teātra žanra pārstāvis Arkādijs Gotesmans, viens no vadošajiem lietuviešu pianistiem Dmitrijs Golovanovs, kurš vienlīdz meistarīgi pārvalda gan akustiskos, gan elektroniskos instrumentus, kā arī pašmāju kontrobasists Reinis Ozoliņš.

 
Nav gaidāmo pasākumu