Inese Galante SUMMERTIME 2018 festivāls. MY WAY & FRENKS SINATRA

Koncerts "My Way & Frenks Sinatra"

Festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" atklāšanas koncerts Frenka Sinatras dziesmu noskaņās.

 

Šogad Ineses Galantes festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" atklāšanas koncerts noritēs neierastā un līdz šim nebijušā formātā - ierastā klasiskā simfoniskā koncerta vietā skatītājus sagaidīs arī klasika, bet citā žanrā – muzikālo svētku atmosfēru, piepildītu ar šarmu radīs dziesmas no leģendārā balāžu izpildītāja, “samtainās” balss īpašnieka - Frenka Sinatras (Frank Sinatra) repertuāra. Sinatras skaņdarbi sastāda muzikālās kultūras zelta fondu un līdz šai dienai iekaro klausītājus visā pasaulē, atstājot pēdas dvēselē ikvienam, neatkarīgi no tautības, vecuma un muzikālās gaumes. Kad Frenks Sinatra atstāja šo pasauli, žurnālisti rakstīja: «Pie velna kalendāru. Frenka Sinatras miršanas diena – XX gadsimta beigas».

 

Pirmo reizi Latvijā festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" ietvaros uzstāsies labākais izcilā Sinatras kompozīciju interpretētājs, pasaules kritiķu un publikas atzītais amerikāņu leģendas dziesmu izpildītājs, izcilais dziedātājs un komponists no Vācijas - Toms Gēbels (Tom Gaebel). Viņš meistarīgi atdarina Sinatras romantisko izpildīšanas stilu, demonstrējot savas balss izteiksmīgumu un spēku, ar ko pārsteigs festivāla publiku. Koncerta klausītājus šajā vakarā patīkami iepriecinās arī publikas iemīļotās mākslinieces, pasaulē atzītās operas dīvas un festivāla saimnieces Ineses Galantes uzstāšanās.

 

Izpildot visā pasaulē zināmās un populārās melodijas, Tomam Gēbelam akompanēs pašmāju džeza kolektīvs "Jelgavas Big Band" diriģenta Raita Ašmaņa vadībā. Šī būs ilgi gaidīta muzikālā kolektīva un tā maestro sadarbība gan ar pasaules mēroga mūziķi, gan ar festivālu "Summertime - aicina Inese Galante". Ar savu vairāk nekā 25 gadu lielo pieredzi „Jelgavas Big Band” savaldzinājis džeza mūzikas cienītājus ne tikai Eiropā, bet arī Amerikā. Latvijas mākslinieku vidū kolektīvam ir lieliska sadarbība ar maestro Raimondu Paulu, Intaru Busuli, Mariju Naumovu, Ievu Kerēvicu un citiem izciliem mūziķiem.

 

Video: 

https://youtu.be/f29YpQs6vW8

https://youtu.be/fH9N5q8klK0

https://youtu.be/FTNBMbRDzjw

https://youtu.be/1TBt9LKLRus

 
Nav gaidāmo pasākumu