Labdarības akcijas UZCEL SAVU BAZNĪCU koncerts

 

Veltījums Bruknai - labdarības lielkoncerts „Uzcel savu baznīcu!”

Ae pirieku ziņojam,ka šī gada koncertā piedalīsies     RENĀRS KAUPERS,     JĀNIS   ŠIPKĒVICS,     GATIS IRBE( GACHO),     AIJA ANDRĒJEVA,      IGO,       DAUMANTS KALNIŅŠ,    KRISTĪNE ZADOVSKA,    PUTNUBALLE,   IEVA AKURĀTERE,   AIVARS HERMANIS u.c. 

Vai gan toreiz – 2012. gadā, kad tika organizēts pirmais labdarības koncerts „Uzcel savu baznīcu!” varēja iedomāties, ka Brukna kļūs par vietu, kurp gribas doties vēl un vēl, kur akumulējas labas domas, griba un spēks. Septiņu gadu laikā ar ziedojumu palīdzību no pamatiem līdz jumtam visu acu priekšā ir tapusi starpkonfesiju baznīca, kuras durvis ir atvērtas ikvienam dienas ritumā, baznīca, kas dod cerību un ļauj saprast sevi un tautu. Bet tā nav tikai celtne, tās ir arī visu labas gribas cilvēku domas, domāšana, kas palīdz augt garīgi. Ne velti labdarības lielkoncertos skaistās Bruknas muižas dārzā ir piedalījušies daudzi Latvijas mākslinieki, tādējādi palīdzot priesterim Andrejam Mediņam un „Kalna svētību kopienas” ļaudīm piepildīt sapni – uzcelt baznīcu.

lkst. 14.00 pirms labdarības koncerta „Uzcel savu baznīcu!” pie Bruknas baznīcas tiks atklātas tēlnieka Sanda Aispura 12 apustuļu skulptūras. Divarpus metru augstajās skulptūrās, kur redzami mūsdienu cilvēki apustuļu tēlos, par modeļiem mākslinieks ir izmantojis savus draugus un laikabiedrus. Tēlnieks pie izstādes tapšanas ir strādājis sešus gadus. Izmantojot materiālus, kas plaši tiek lietoti būvniecībā – betonu un armatūru –, Sandis Aispurs atgriežas pie pamatiem tiešā un pārnestā nozīmē. Mākslinieku ar Bruknu saista sena draudzība ar priesteri Andreju Mediņu, veidojot mākslas darbus baznīcās.

Īpašus mirkļus apmeklētāji piedzīvos norvēģu mākslinieka Eirika Brandala elektronisko skulptūru izstādes atklāšanā Bruknas baznīcā.

Pl.14.30 baznīcā varēs baudīt grupas ĒRA no Mazsalacas koncertu.

Jau astotais gads ritēs Bruknas labdarības akcijas tradīcijai pirms koncerta apmeklētājus rosināt uz radošām nodarbēm. MākslinieceIeva Bondare kā īstens Bruknas draugs jau vairākkārt ir kuplinājusi labdarības akciju ar savu dalību. Arī šogad varēsim vērot, kā top gleznas un uzklausīt Ievas padomus par krāsām un gaismu spēlēm uz audekla. Modes māksliniece un dizainere Ilze Patmalniece ir biežs viesis Bruknas muižā un ar neviltotu prieku dalīsies savās prasmēs un zināšanās radošajās darbnīcās.

Pirmo reizi labdarības akcijā „Uzcel savu baznīcu!” piedalīsies gleznotāja Sandra Strēle. Aicinājumam vadīt meistarklasi māksliniece laipni piekrita nekavējoties. Sandrai pavasaris ir bijis radoši ļoti aktīvs un bagāts laiks – viena izcila gleznu izstāde pēc otras. Nu pienācis brīdis iepazīt Bruknas muižu un ko var zināt – varbūt, iedvesmojoties no skaistās apkārtnes, taps lielformāta darbi, kas vēlāk priecēs mākslas gardēžu acis un prātus.

Tie, kuri jau vairākkārt apmeklējuši Bruknu labdarības akcijā, būs ievērojuši, ka neiztrūkstoša ir cepļa atvēršana, kad tik daudzas rokas sniedzas pēc podnieku skaistajiem darinājumiem. Par to, lai arī šogad apmeklētāji varētu ar skatienu apmīļot un iegādāties svēpēto keramiku, rūpēsies Artis Kleinbergs.

 

Labdarības akcija „Uzcel savu baznīcu!” aizsākās 2012.gadā, kad vairāki Latvijā zināmi un  radoši ļaudis nolēma palīdzēt uzcelt dievnamu. Bruknas stāsts ir īpašs, jo vērienīgā celtne tiek būvēta un veidota pašu - „Kalna svētību kopienas” rokām. Ļaudis ceļ ne tikai fizisku ēku, bet rod spēku un ceļu atpakaļ pie sevis, pie dzīves, kas brīva no alkohola un narkotiku posta.

Šajā vietā ir ieraugāms un gūstams tas spēks, kas rodas tālu aiz skaistiem vārdiem. Tas ir pārpasaulīgs spēks, kas teju fiziski sajūtams vietā, kur iz dziļa posta ļaudis meklē ceļu atpakaļ. Pie sevis. Spēks ir nepieciešams ne tikai tiem, kuri nonākuši dziļā nelaimē, bet arī katram mums vienam.

Arī Tu vari kļūt par Bruknas eņģeli. Pievienojies! Mēs ceļam baznīcu sevī.
Stāsts par Bruknu turpinās.

Papildus informācija:  ieejas kartes: 12,eur,15eur.18eur,20eur. - ziedojuma apmērs, ko katrs var izvēlēties.

UMANĪBU!!! KONCERTA DIENĀ -ieejas kartes sākot no 15 eur.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam-ieeja bez maksas.

ģimenes biļete- 2 pieaugušie un divi vai vairāk bērni( līdz 16 gadu vecumam)- 25eur.

 +371 26596522; e-pasts: [email protected]

 

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu