NILS ĪLE | Grupas KANISAIFA albuma ATDZĪVINOT VĒJU prezentācijas koncerts

KANISAIFA Atdzīvinot vēju

Muzikālajā uzvedumā apvienība Kanisaifa prezentēs savu pirmo ierakstu albumu “Atdzīvinot vēju”, piedāvājot jaunu valodu, kurā ir ieliktas sajūtas par saikni ar sākotnējo spēku un saikni ar to, ko tas caurvij - Visumu visos tā mērogos. Pēc šīs saiknes tiecas katrs šī projekta dalībnieks, kā arī, apzināti vai neapzināti, - ik katra būtne sabiedrībā.

Šos dažādo būtņu kopīgos meklējumus raksturo krāšņa kultūras mozaīka - muzikāls ceļojums pa visiem kontinentiem, pieskaroties Āfrikas, Austrālijas, Amerikas, Āzijas un Eiropas tautu muzikālās kultūras mantojumam, neaizmirstot un īpaši atzīmējot latviešu tautas mūzikas elementus, kas savīsies vēl nebijušā oriģinālmūzikas performancē.

Tā būs iespēja klausītājiem, aizverot acis un ieklausoties šajā valodā, kaut uz mirkli izkāpt no dzīves mehanizētajām darbībām un shēmām, un ieraudzīt sevi kā daļu no visuma, kā arī daļu no šīs mūzikālās pasaules. Šī pārnacionālā valoda var būt pieejama jebkuram, kas vēlas ieklausīties, saprast un sajust - izglītojoša un izklaidējoša, atšķirīgo svinoša un saliedējoša. Bet galvenokārt - kā aicinājums pievērst uzmanību patiesajām vērtībām šajā pasaulē un dzīvē - videi un tās godināšanai, kā arī cilvēkam - dabas spēku galvenajam sargātājam.

Par muzikālo apvienību KANISAIFA: izauguši Nila Īles mūzikas studijas radošajā vidē, transformējušies no grupas Afroambient - pirmās etnoperkusiju grupas Latvijā, kas darbojās no 2001. gada - paplašinot savus radošos apvāršņus un manifestējot sapni šajā realitātē, kļūstot par apvienību Kanisaifa.

Piedalās: KANISAIFA

Nils Īle: radošais tēvs, perkusiju meistars
Agnese Uzule: vokāls, etniskie pūšamie instrumenti, perkusijas
Maija Sējāne-Īle: vokāls, vargāns, perkusijas
Jānis Tumpelis: ģitāra
Roberts Brants: basģitāra
Edgars Jansons: perkusijas
Fabiass Nils Īle: perkusijas, metalofons
Alvis Zembergs: didžeridū, perkusijas
Einārs Latiševs: perkusijas

Īpašais viesis: Hamidreza Rahbaralam

Scenogrāfija: Kārlis Īle
Skaņu režisors: Aivars Vaišļa
Gaismu mākslinieks: Reinis Smiltenis

 

 
Nav gaidāmo pasākumu