Grupas DAGAMBA koncerts #LudwigVanRammstein

27.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā skanēs grupas “DAGAMBA” koncerts #LudwigVanRammstein.

Klasiskās mūzikas huligānu – grupas “DAGAMBA” – jaunās koncertprogrammas #LudwigVanRammstein iedvesmas pamats rodams Vācijas mūzikas pasaules pazīstamāko un kontroversālāko pārstāvju – klasiskās mūzikas komponista Ludviga Van Bēthovena un grupas "Rammstein" daiļradē. "Šķietami tik atšķirīgi dažādu gadsimtu mūziķi, bet ar tik daudz ko kopīgu – viena valsts, viena valoda un mūzika, kas pārsteidz un lauž stereotipus", atzīst grupas līderis Valters Pūce.

Savukārt grupas pianists Dainis Tenis uzsver: "Mums ir interesanti strādāt pie jaunās koncertprogrammas, atklājot, cik skaista un melodiska patiesībā ir "Rammstein" mūzika un kāda mežonīga jauda caurstrāvo Bēthovena darbus. Sākumā šis savienojums likās traks un nerealizējams, taču ar laiku atklājām, cik organiski šīs dažādo laiku melodijas viena otru papildina, veidojot muzikālu sinerģiju ar netverami mežonīgu skaistumu".

"DAGAMBA" koncertprogrammā Bēthovena mūzika kļūst par rokmūziku, bet "Rammstein" melodijas iegūst akadēmisku skanējumu. "Interesanti ir mainīt lomas, kad Bēthovens sāk skanēt kā klasisks roka gabals, bet "Rammstein" pārtop akadēmiskā simfonijā. Mēs, savienojot dažādus mūzikas žanrus un laikmetus, nojaucam starp tiem robežas," turpina Valters Pūce.

 
Nav gaidāmo pasākumu