Lieldienu koncerts - Endija Rezgale, Ilona Birģele

Mūzikas burvība spēj radīt svētku sajūtas katra cilvēka sirdī un tā ik gadus ir priecējusi klausītājus visos svētkos. Gaidot pavasari un saulaino laiku liriskās balss īpašniece Endija Rezgale kopā ar trim talantīgām mūziķēm: ērģelnieci Ilonu Birģeli, vijolnieci Līvu Tomiņu un flautisti Elzu Bleikšu ir sarūpējusi skaistu svētku koncertu Otrajās Lieldienās Kuldīgas Svētās Annas evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Koncerts ir piesātināts ar gaišiem, liriskiem un priecīgiem skaņdarbiem, lai katrs var izbaudīt Lieldienu īpašo noskaņojumu un gūt dvēselē mieru.
Programmā skanēs pasaulē pazīstamu baroka mūzikas komponistu skaņdarbi: J. S. Baha Quia respexit no Magnifikāta, A. Vivaldi Domine Deus no Gloria, G. H. Štolcela Bist du bei mir; mūsdienu komponistu skaņdarbi M. Lorenca Ave Maria, A. Kalēja Sapņu zeme, Ē. Ešenvalda Aicinājums, V. Vavilova Ave Maria u.c.
Studiju laikā dzīves ceļš Endiju Rezgali aizveda uz Dienvidāfrikas republiku, kur ar savu balsi viņa priecēja dienvidāfrikāņu sirdis. Atgriežoties dzimtenē Endija ir uzstājusies solo koncertu sērijā Rīgas Doma Katedrālē, koncertējusi kopā ar Liepājas simfonisko orķestri, sniegusi solo koncertus ar dažādām koncertprogrammām Latvijas dievnamos. Endija regulāri piedalās arī Baznīcas nakts koncertos, Mīlestības pieskāriens un citos labdarības projektos. Endija ir sadarbojas arī ar ērģelniekiem Aivaru Kalēju, Larisu Bulavu, Kristīni Adamaiti, dziedātājiem Ingu Pētersonu, Daini Skuteli u.c. Lai arī ir atgriezusies savā dzimtenē, viņa regulāri turpina koncertēt arī Dienvidāfrikā.
Ērģelniece Ilona Birģele regulāri muzicē Rīgas Domā un Latvijas reģionos, atskaņojot virkni solo programmu. Sadarbojas ar koriem un ievērojamiem solistiem (Ints Dālderis, Krišjānis Norvelis, Jānis Kurševs, Raimonds Ozols u.c.). Ērģelniece ir sniegusi koncertus Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Somijā, Čehijā, Holandē, Krievijā, Kazahstānā, Vācijā, Šveicē. Piedalās starptautiskos ērģeļmūzikas konkursos un festivālos. I. Birģele ir vairāku nozīmīgu projektu vadītāja, kuru mērķis ir popularizēt un attīstīt ērģeļkultūru Latvijā (Rīgas Sv.Jēkaba Katerāles ērģelēm-100, Vasaras ērģeļu fantāzijas, Tūkstoš mēlēm ērģeles spēlē, R. Jermaka jubilejas autorkoncerts, Vēsturisko ērģeļu svētki Latvijas simtgades ietvaros, u.c.)

Vijolniece Līva Tomiņa ir starptautisko konkursu laureāte Šveicē, Polijā, Vācijā, Čehijā un Vidzemes kamerorķestra, Vācijas jauniešu orķestra dalībniece.
Flautiste Elza Bleikša ir starptautisko konkursu godalgoto vietu ieguvēju un Minhenes Jauniešu Filharmonijas orķestra dalībniece, kura koncertē Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Vācijā, Nīderlandē, Ķīnā un Azerbaidžānā.

 
Nav gaidāmo pasākumu