Gints Žilinskis 50 Jubilejas Šovs

Virtuozais pianists Gints Žilinskis par godu 50 gadu jubilejai rīko boogie woogie šovu!

 Atzīmējot 50 gadu jubileju klavieru virtuozs Gints Žilinskis aicina klausītājus uz koncertu 7. maijā pulksten 19.00 Mūzikas namā Daile, kur kopā ar viņu skatuvi dalīs vienmēr jaunā rokenrola grupa Keksi, atraktīvie blūzmeņi Latvian Blues band, latvju Elviss Preslijs - Ivars Pētersons ar grupu, Billy B and His Sonic Rockets, dziedātājs Laimis Rācenājs un šarmanto dāmu ansamblis Neaizmirstulītes un citi atraktīvi mākslinieki.

Koncerta programmu veidojis pats Gints Žilinskis, pieaicinot māksliniekus, ar kuriem viņš šo gadu laikā sadarbojies un dalījs skatuvi – vadošos blūza, boogie woogie un rokenrola izpildītājus Baltijā. Turklāt koncerta apmeklētāji varēs baudīt vēl neredzētu Boogie Woogie Piano show 3 klavieru virtuozu izpildījumā, kur pie taustiņiem pats jubilārs, viņa dēls – Matīss Žilinskis un Romāns Vendiņš. Koncertu vadīs Ginta skatuves cīņu biedrs – latviešu estrādes džeza leģenda , vokālists Vilnis Dumpis.

Kā pats mākslinieks Gints Žilinskis atzīst, klasiskā muzicēšana nav viņa gaumē. Viņš īpaši iemīļojis Boogie woogie – tas  prasa īpašu treniņu un pirkstu veiklību, improvizācijas spējas, zināšanas un nenoliedzami – arī humora izjūtu.  Par to klausītāji varēs pārliecināties apmeklējot koncertu. Koncerts noteikti patiks visiem blūza, rokenrola un boogie woogie cienītājiem, taču īpaši aicināti tie, kuri vēl nav iepazinuši šo mūzikas stilu. Pat visskeptiskāk noskaņotie jutīs līdzi, sitot plaukstas vai kājas mūzikas ritmā.

Gints Žilinskis ir mūzikā no dzimšanas, aktīvās skatuves gaitas uzsācis tīņa vecuma. Viņa tēvs ir pianists klasiskās mūzikas žanrā, bet vectēvs ir pazīstamais komponists un pianists Arvīds Žilinskis, kura komponētās bērnu dziesmiņas „Kaķīt’s mans”, „Lelles jaka”, „Pulkstens deviņus jau zvana” un citas ir dziedājis vai dzirdējis ikviens. Ģimenes vīru – pianistu mūzikas gaitas, kuras izveidojušās vairākās pauaudzēs, turpina arī Ginta dēls Matīss, kurš koncertā uzstāsies līdzās tēvam.

Biļetes uz Ginta Žilinska koncerta šovu var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā – http://ej.uz/GintamZilinskim50.

 
Nav gaidāmo pasākumu