GANDRĪZ TAUTASDZIESMA / J. KULAKOVAM UN I. AKURATEREI 60 – JUBILEJAS KONCERTS

Ievas Akurateres un Jura Kulakova jubilejas koncerts "GANDRĪZ TAUTASDZIESMA"

„Dzīves plūdums, laika straume, dzīvības stīgu pulsējošā skaņa… un ar kādu cilvēku šajā dzīves straumē tu esi vienā laivā – mākslas, mūzikas realitātē, kura it kā uz mirkli aptur plūsmu un paglābj no eksistenciālajām mīklām, radot skaistumu, kurš veidots no labākajām, aizrautīgākajām vēlmēm un gan trakākajām gan maigākajām emocijām lai aizvestu kontrastu harmoniskajā virpulī. Šī nevaldāmā vēlēšanās ar mūzikas palīdzību tuvināties un piederēt savai tautai, rada dziesmas, kuras, laika biedru uzklausītas un līdzpārdzīvotas, kļūst gandrīz par šā laika tautasdziesmām. Ieva Akuratere un Juris Kulakovs vienā mūzikas laivā, ar dziesmu irkļiem rotātā... lai top „Gandrīz tautasdziesma”!”

 Koncerta pirmajā daļā skanēs Jura Kulakova izcilākie fragmenti no „Mistērijas par Rīgu”, Veidenbauma cikla, kantātes „Vēstules uz bruģa” un kantātes „Sarkanais vilciens”, izrādēm, rokoperām, instrumentālās mūzikas kompozīcijas utt.

 Starpposmā Ieva Akuratere baltā kleitā, spēlējot uz baltās ģitāras, dziedās latviešu tautasdziesmu „Kas kait Rīgas meitiņām”, savu dziesmu „Vanags” un citas kompozīcijas.

Koncerta 2.daļā – grupa „Pērkons” un  lielākie hiti, to skaitā „Zaļā dziesma”, „Slidotava”, , „Labu vakar”, „Dziesma par sapumpuroto zaru”, „Gandrīz tautasdziesma”, „Mana dienišķā dziesma” un daudzas citas.

 Pēc koncerta būs iespēja iegādāties grupas „Pērkons” kompaktdiskus un saņemt mākslinieku autogrāfus

 

Koncerts notiks Mazmežotnes muižas pasākumu šķūnī.     

Ierašanās no pl. 19:00.  Koncerta sākums pl. 20:00.     

Pie šķūņa bufetē būs iespējams iegādāties dzērienus un mazas uzkodiņas.    

Pirms koncerta iespējams izstaigāties pa muižas plašo teritoriju, kā arī rezervēt galdiņu un pusdienot muižas restorānā.    

Muižas viesnīca piedāvā  nakšņošanu mājīgās muižas istabiņās.

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu