AUSTRASDIENAS 2018 // Austrasbērnu sadziedāšanās

"Austrasdienas" - tā ir skaista tradīcija, kas vieno un katru gadu martā sirsnīgos koncertos kopā sauc Austras Pumpures audzēkņus, dziesminiekus, dzejniekus, domubiedrus un Austrasbērnu klausītājus. Skanīgi turpināsim tradīciju, ar pateicību pieminot leģendāro dziesminieci un viņas devumu Latvijas kultūrā.  "Austrasdienas", kas tiek rīkotas par godu Austras vārda dienai 5. martā, pati Austra labprāt sauca par dziesminieku festivālu. Tā ietvaros notiek vairāki koncerti gan Liepājā, gan Rīgā un arī citviet Latvijā. Koncertos skan Imanta Kalniņa un Austrasbērnu radītās dziesmas, kā arī tautasdziesmas.

Rīgā "Austrasdienas" šogad notiek 10. un 11. martā. Sestdien, 10. martā, plkst. 14.00 ikviens interesents aicināts uz koncertu Anglikāņu baznīcā, kur skanēs Austras Pumpures savulaik dziedātā Imanta Kalniņa otrā programma. Savukārt vakarpusē, plkst. 19.00, Austrasbērni pulcēsies uz sadziedāšanos pašu radītās dziesmās Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" mazajā zālē. Svētdienā, 11. martā, plkst. 12.00koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga" "Austrasdienas" noslēgsies ar sadziedāšanos tautasdziesmu koncertā.  

10. martā pulksten 19.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" mazajā zālē Austrasbērni pulcēsies uz sadziedāšanos, lai klausītājus priecētu gan ar pašu radītām dziesmām, gan ar citām sev tuvām un mīļām dziesmām. Tā ir īpaša "Austrasdienu" daļa, kurā konkrēta koncertprogramma netiek sastādīta un tiek dota vieta improvizācijai un radošiem pārsteigumiem, mijoties ar klausītāju pieprasītām dziesmām. 

Plašāka informācija: www.austrasbiedriba.lv  

Bērniem līdz 12 gadiem ieeja bez maksas. 

 
Nav gaidāmo pasākumu