37. starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operas solistu konkursa atlases kārta

Ielūgumus uz pasākumu iespējams izņemt Biļešu paradīzes vai Dzintaru koncertzāles kasēs!

Vīnes kameroperas dibinātāja un ilggadējā menedžera Hansa Gabora vārdā nosauktais “Belvederes” jauno operas solistu konkurss Jūrmalas pilsētai nav svešs jēdziens. Kopš 2005. gada šī konkursa Baltijas valstu atlases kārtas ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu norisinājušās tieši Jūrmalā. Šo gadu laikā iespēju piedalīties konkursā  saņēmuši ne viens vien operdziedātājs no Latvijas. 2018. gadā “Belvederes” jauno operas solistu konkursa Baltijas un Baltkrievijas atlases kārta tiek organizēta Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē. Tas ir tālredzīgs solis, lai Jūrmalas pilsētas vārds izskanētu starptautiskajā klasiskās mūzikas arēnā līdzās tādām klasiskās mūzikas lielpilsētām kā Milāna, Vīne, Oslo, Berlīne, Londona u.c.

“Belvederes” jauno operas solistu konkurss pirmoreiz norisinājās 1982. gadā Vīnē. Ņemot vērā lielo konkursa interesentu un dalībnieku skaitu, kopš 1992. gada dažādās pasaules pilsētās tiek organizētas konkursa atlases kārtas. 2013. gadā “Belvederes” operas solistu konkurss pirmo reizi notika ārpus Austrijas, tādējādi dodot iespēju arī citām pilsētām uzņemt konkursantus un nodrošināt starptautiskā konkursa norisi.

„Belvederes” operas solistu konkursā jauno operdziedātāju sniegumu vērtē nevis mūzikas vai operas žanra profesionāļi, eksperti un mūziķi, bet gan potenciālie darba devēji, operu intendanti un aģentūru direktori, ietekmīgu operu un festivālu menedžeri, mūzikas promoteri un mediju industrijas pārstāvji. Tāpat tiek piešķirta arī “Preses balva”, kā arī klausītāji ar savu balsojumu apbalvo vienu no atlases kārtas dalībniekiem, piešķirot “Publikas balva”.

Hansa Gabora “Belvederes” operas solistu konkurss ir nozīmīgs atspēriena punkts jaunajiem operdziedātājiem no visas pasaules – iepriekšējo konkursu dalībnieku un godalgotu vietu ieguvēju starpā ir arī tādu latviešu izcelsmes pasaulē atzinību guvušu operdziedātāju vārdi kā Egils Siliņš un Elīna Garanča.

Informācija un pieteikšanās: www.belvedere-competition.com

 

 
Nav gaidāmo pasākumu