Profesionalo teātru festivāls EJU MEKLĒT! Bērniem un jauniešiem / Safe place /Jauniešu teātris TE-13

SAFE SPACE

SAFE SPACE*

drošs pasākums vienā cēlienā

 

Pedagogi: Edgars Niklasons, Artūrs Putniņš

Spēlē: Laura Viktorija Vorpa, Grēta Anna Skara, Amanda Grīnberga, Marta Vīksna, Madara Plūme, Viktorija Skrodere, Sintija Kirsone, Paula Biseniece, Emīlija Paškeviča, Kristaps Lūriņš, Henrijs Geidāns

Norises vieta un laiks: 15. martā plkst. 14:00 un 18:00 Rīgas Teikas vidusskolas koncertzālē.

 

Ideja

Vajadzība pēc privātās telpas ir tikpat pašsaprotama, kā vajadzība pēc mīlestības, pieskārieniem, komunikācijas. Personiskā telpa nav tikai attālums no mūsu fiziskā ķermeņa, tās struktūra ir daudz sarežģītāka, ar daudzām dimensijām. Personiski ir priekšmeti, pat skats pa logu un bruģis pie namdurvīm, arī emocijas, informatīvā telpa utt. Lietu ekskluzivitātes pamatā ir tas, ka tās veido daļu no mūsu esības un tam nav nekāda sakara ar privātīpašumu.

Teātra izrādē jaunieši vecumā no 15 - 21 gadam pētīs savu identitāti caur personīgās telpas būtību Rīgas vidē. Tiks atklāta jauniešu personiskās telpas izcelsme, raksturs, kā arī konstruēta indivīda un sabiedrības savstarpējā mijiedarbība. Personiskā teritorija tiks atainota kā dzīvs, pulsējošs organisms, kas ir vienots ar jaunieti un viņa iekšējo pasauli. Kā privātā telpa reflektē ar janiešu sajūtām un izpratni pašiem par sevi? Kur jaunietis visspilgtāk sevi sāk apzināties kā personību – privātajā telpā vai ārpus tās (publiskajā telpā)? Un vai vispār jēdziens “privātā telpa” reāli eksistē vai ir tikai mūsu ilūzija? Izrāde tiks veidota, kā objektu spēles un fiziskā teātra simbioze, tādējādi iezīmējot jauniešu ironisko attieksmi pašiem pret sevi un parādot mūsu mainīgās realitātes absurdo dabu, kurā neviens cilvēks nav neaizvietojams (tāpat kā likumi un normas).

Jauniešu teātra “TE-13” darbošanās apraksts

Jauniešu teātris “TE-13” pastāv kopš 2015. gada un tā dalībnieki izrāžu mēģinājumu procesā rada savu oriģināldramaturģiju, balstot to personīgajā pieredzē. Līdz šim “TE-13” ar panākumiem izrādījis teātra uzvedumus Rīgas Teikas vidusskolā, kā arī piedalījies dažādos skolas teātru festivālos Valmierā, Jūrmalā un 2015. gada vasarā ar izrādi “Zinkābija” startējis starptautiskajā teātra un kino festivālā “UmUm’15”, Starā Ļubovnā, Slovākijā. Jauniešu teātra “TE-13” dalībnieki savās izrādēs godīgi atklāj savu dzīves pieredzi, kas saistīta ar jauna cilvēka pieaugšanu, mēģinot rast atbildes uz eksistenciāli būtiskiem jautājumiem.

*Droša vieta (no angļu val.)





 

 
Nav gaidāmo pasākumu