CITĀDAS DEBESIS, TĀ PATI DVĒSELE /Ausma Kantāne, Vilis Daudziņš, Kaspars Zemītis/

Ausma Kantāne, Vilis Daudziņš un Kaspars Zemītis viesosies Madonā ar Imanta Ziedoņa nepublicēto dienasgrāmatu iestudējumu

Iestudējumā “Citādas debesis, tā pati dvēsele” fragmentus no Imanta Ziedoņa iepriekš nepublicētajām dienasgrāmatām lasa dzejnieka dzīvesbiedre, aktrise Ausma Kantāne un aktieris Vilis Daudziņš. Uzveduma režisors ir Pēteris Krilovs. Imantu Ziedoni un viņa dzeju mūzikā atspoguļo ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis ar improvizācijām, kas savijas ar lasītā tēmām.
Imants Ziedonis ik dienas rakstījis dienasgrāmatu, un liela to daļa jau publicēta izdevumā "No patikšanas uz patikšanu" (Daugava, 2003). Koncertuzvedumā „Citādas debesis, tā pati dvēsele” tiks lasītas vēl nepublicētās dienasgrāmatas, kur dzejnieks pierakstījis domas par savā ģimenē, tuvinieku un draugu dzīvēs notiekošo, kā arī Latvijas un pasaules notikumiem un pārmaiņām. Tēmas, ko savā dienasgrāmatā gada laikā aprakstījis Imants Ziedonis, ir aktuālas arī šodien. Viņš mudina būt uzmanīgākiem vienam pret otru, apstāties, ieklausīties un pārdomāt, kas noticis dienas gaitā, ieraudzīt skaisto. Tā ir iespēja caur dzejnieka pašanalīzi pievērsties arī saviem jautājumiem - kas šodien, šogad mani satraucis, iedvesmojis, uzmundrinājis? Ko varam katrs darīt, lai palīdzētu Latvijas skaistajam parādīties?
„Izvēlējos cilvēkus, ar kuriem vēlos strādāt kopā, nekad vēl nebiju darbojusies ar Pēteri Krilovu, tādēļ uzreiz zināju, ka viņš būs šī koncertuzveduma režisors,” stāsta Ausma Kantāne par saviem skatuves partneriem koncertuzvedumā. Par mūziķi Kasparu Zemīti: „Imanta dokumentālajam vārdam es nevēlējos dziedātāju, bet mūziku bez vārdiem - aranžējumus. Man liekas, ka Kasparam tas lieliski padodas!” “Lai papildinātu manu dokumentālo stāstījumu, lai būtu mākslinieciski vārdi, es izvēlējos Vili Daudziņu, kuram dvēsele ir tik atvērta, ka viņš var birdināt un birdināt mīlestību ar vārdu palīdzību. Mēs visi kopā skatītājiem dāvāsim derīgu prieku – mazos ikdienas mirkļus, kas ļauj uzzibsnīt priekam,” turpina Ausma Kantāne.

 
Nav gaidāmo pasākumu