Latvijas Jaunās mūzikas dienas/ AUTORS. SKAŅA. PERSPEKTĪVA. VOLUME I

Festivāla “Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2018” instrumentālās kamermūzikas koncerts nes vēstījumu par latviešu komponistu personību individualitāti, par azartisku un eksperimentālu pieeju skaņuraksta veidošanā, par simbolu un zīmju pārvēršanu tēlainā skaņu pasaulē. Komponists kļūst par eksperimentālas spēles noteikumu radītāju un dažkārt iemiesojas pasaku stāstnieka lomā.

Koncerta programmu veido skaņdarbi, kuru autori ir Marina Gribinčika, Kristaps Pētersons, Jēkabs Jančevskis, Indra Riše, Juris Ābols un citi atzīti latviešu komponisti. Savukārt skaņuraksta atdzīvinātāji ir obojiste Jana Zeļenska, klarnetists Jānis Tretjuks, mežradznieks Artūrs Šults, vijolniece Liene Neija-Kalniņa, čellists Ivars Bezprozvanovs un pianiste Agnese Egliņa. Visi mūziķi ir sevi pierādījuši gan kā talantīgi solisti, gan kā veiksmīgi kamermūzikas un simfoniskās mūzikas pārstāvji izcilākajos Latvijas ansambļos un orķestros.

Latvijas Komponistu savienības rīkotais festivāls “Latvijas Jaunās mūzikas dienas” notiek jau devīto reizi, un šis ir vienīgais festivāls Latvijā, kas mērķtiecīgi atspoguļo latviešu jauno mūziku visdažādākajos žanros. Nereti šī festivāla ietvaros savu dienas gaismu ierauga daudzi komponistu jaundarbi, kuri uz skatuves turpina skanēt arī citos kultūras pasākumos Latvijā un ārpus tās. 

Vairāk par festivālu: www.muzikasdienas.lv

Visi festivāla koncerti: www.bilesuparadize.lv/muzikasdienas

 
Nav gaidāmo pasākumu