GORS PIECGADES SIMFONIJA. Sinfonietta Rīga. Perpetuum Ritmico

Dzi, te SKAN! GORS piecgades simfonija

Latgales vēstniecības GORS piecu gadu jubilejas koncertu sērijai dots kopējais nosaukums “GORS piecgades simfonija”, simboliski sasaistot iecerētos dzimšanas dienas koncertus ar klasiskas simfonijas četrām daļām, katru balstot kādā no koncertzāles “stiprajām pusēm” – akustikā, radošumā, sadarbībā un latgaliskumā. Svētku programmā iecerēti pasākumi gan lielajiem, gan mazajiem Latgales vēstniecības GORS apmeklētājiem, veidojot jaunas koncertprogrammas, aicinot piedalīties “savējos” un draugus, kā arī neaizmirstot par satikšanās prieku kopīgā sadziedāšanā.

Akustika ir viena no mūziķu, klausītāju un speciālistu atzītajām Latgales vēstniecības GORS īpašajām kvalitātēm. Piecu gadu dzimšanas dienu sāksim tieši ar akustikas svinēšanu, aicinot svētkus sākt tuviem koncertzāles draugiem – kamerorķestrim “Sinfonietta Rīga” diriģenta Normunda Šnē vadībā. Līdzās kamerorķestrim uzstāsies arī klarnetists Guntis Kuzma un sitaminstrumentu ansamblis “Perpetuum Ritmico”. Koncertprogrammā, kura izskanēs tikai Latgales vēstniecībā GORS, savīsies Jozefa Haidna Simfonija Remažorā Hob. I:86, Sebastiana Fāgerlunda Klarnetes koncerts, Džona Adamsa “Fearful Symmetries” un Žeroma Bosa veidotā Bastera Kītona filmu kinomontāža “Basters”, kā arī tiks pirmatskaņots speciāli notikumam topošais Emīla Zilberta jaundarbs – “Concertino sitaminstrumentu ansamblim un kamerorķestrim”.

Bērni līdz 7 gadu vecumam pasākumā var netikt ielaisti. Pusstundu pirms pasākuma sākuma sāk darboties bērnu istaba, kas pieejama bērniem vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem. Bērnu istabas apmeklējums ir bez maksas. Pirms tam lūgums pieteikties, zvanot +371 64633303.

 
Nav gaidāmo pasākumu