Čellists Ian Maksin (ASV). Koncertprogramma ZARIA

Krievijā dzimušais, bet Čikāgā (ASV) dzīvojošais čellists, komponists un dziedātājs Ians Maksins starptautisku atpazīstamību ieguvis ar savu čella spēles stilu un tā nešanu ārpus ierastās, tradicionālās lomas. Kā solo mākslinieks katru gadu koncertē Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Eiropā un Āzijā, uzstājoties gan prestižās koncertzālēs un pasaulē zināmos festivālos, gan arī mazās un mīlīgās koncertvietās.

Mūziķis dzimis Sanktpēterburgā, kur jau sešu gadu vecumā sācis spēlēt čellu, mācoties Nikolaja Rimska-Korsakova Sanktpēterburgas Valsts konservatorijas mūzikas skolā sevišķi apdāvinātiem bērniem. Septiņpadsmit gadu vecumā pārcēlies uz ASV, kur uzsācis studijas Manhetenas mūzikas skolā Ņujorkā un vēlāk kļuvis par “New World Symphony” (Amerikas orķestru akadēmija) vadošo čellistu.

Ians Maksins spēlējis un ierakstījis neskaitāmus mūsdienu komponistu darbus. 2010. gadā iznāca mūziķa pirmais solo albums “Solo Flight” (Solo lidojums). Līdzās tam, ka I. Maksins tiek augstu vērtēts kā klasiskās mūzikas izpildītājs, mūziķis dažādās sadarbībās ar citiem māksliniekiem darbojas plašā mūzikas žanru spektrā – džezā, blūzā, flamenko, rokā, R&B un pasaules mūzikā, jaucot stilus un izceļot čellu kā kopsaucēju. Kā viesmākslinieks Ians Maksins ir uzstājies un veicis ierakstus kopā ar tādiem māksliniekiem kā Andrea Bočelli, P. Diddy, Snoop Dogg, Gloriju Estefanu un Beriju Gibbu, tāpat Maksins iesildījis arī Stinga un viņa ģitārista Dominika Millera koncertus.

Lūznavas muižas Sarkanajā zālē izskanēs čellista jaunākā albuma “Zaria” koncertprogrammu, kuru izspēlēs kopā ar ģitāristu Jāni Ruņģi. Koncertprogrammā skanēs Baha, Geršvina, Levinsona, Grebeņščikova, Vitersa un citu komponistu skaņdarbi, kā arī paša Iana Maksina komponētie darbi un kāda īpaši gatavota latviešu dziesma. Plašāk par mūziķi: http://www.ianmaksin.com/

Koncerta norisi Lūznavas muižā piedāvā ASV vēstniecība Latvijā.

 
Nav gaidāmo pasākumu