GABY MORENO | Latīņamerika… tango, blūzs, bosanova

Latīņamerikas Grammy laureāte Gabija Moreno (Gaby Moreno). Gvatemalā dzimusī, Losandželosā dzīvojošā dziesminiece Gabija Moreno savam talantam ļauj izpausties daudzveidīgā stilistikā – folkmūzikā, blūzā un džezā, dziedot spāņu un angļu valodās.

Gabijas Moreno muzikālās kvalitātes ir mūzikas kritiķu un klausītāju augstu novērtētas: “Moreno aizraujošais vokāls ir kvēls un stilistiski padevīgs, ļaujot viņai viegli variēt turp un atpakaļ starp bosanovu uz blūzroku,” mākslinieci raksturo radiostacijas NPR radījums “Tiny Desk”. Bet laikraksts “New York Times” mūziķes balsij velta epitetu “blūza balss ar Edītes Piafas krāšņumu”.

Moreno ir dziedājusi plecu pie pleca ar tādiem mūziķiem kā grupas “U2” solists Bono, dziesminieks Demians Raiss (Damien Rice), grupas “Grizzly Bear”  Danielu Rosenu (Daniel Rossen)  un Robinu Peknoldu (Robin Pecknold) no grupas “Fleet Foxes”, dziedātāju Treisiju Čapmenu (Tracy Chapman), grupām “Buena Vista Social Club” un “Calexico”.

2013. gadā mūziķe ieguvusi Latīņamerikas Grammy kā labākā jaunā māksliniece, Gabija Moreno galvenās mākslinieces statusā aizvadījusi koncerttūres Latīņamerikas zemēs un ASV. Pērn Moreno pievienojās aktiera un mūziķa Hjū Lorija (Hugh Laurie, pazīstams kā Dr. Hause) grupas “The Copper Bottom Band” koncerttūrē, kopā iedziedot duetu dziesmu “Kiss of Fire”.

Mūziķes pēdējais, 2016. gadā izdotais albums “Ilusión” ir atgriešanās pie saknēm. No blūza līdz bolero - albums ir mūziķes bilingvālās daiļrades kvintesence, prezentējot viņas daudzveidību. Albums tika nominēts Latīņamerikas Grammy kategorijā “Labākais popmūzikas albums”.

 
Nav gaidāmo pasākumu