VIA PLAMJA

29.martā leģendārais un visas tautas iecienītais VIA "Plamja" aicina senus draugus uz sirsnīgu tikšanos Rēzeknē. Pirmajā pavasara mēnesī "Plamja" kliedēs aukstumu un piepildīs cienītāju sirdis ar maigu nostaļģisku siltumu.

"Sniegs virpuļo", "Nevajag bēdāties", "Iet kareivis pa pilsētu", "Tālajā stacijā es izkāpšu" - tās ir dziesmas, kuras zināja, mīlēja un dziedāja visa milzīgā valsts. Šie šlāgeri joprojām ir populāri, tie dzīvo cienītāju sirdīs, pastāvīgi skan gan radio, gan retro diskotēkās. Taču, Jūs piekritīsiet, daudz patīkamāk ir dzirdēt iemīļotās dziesmas nevis ierakstā, bet "dzīvajā" koncertā, un kaut vai uz brīdi atgriezties savas jaunības gados.

Ansamblis "Plamja" ir “iekvēlojies” no grupas "Samocveti". Vokāli instrumentālais ansamblis izveidots 1975.gadā un to radīja tā laika populārās grupas "Samocveti" mūziķi. Šie mākslinieki līdz pat šim laikam veido kolektīva kodolu, bet ansambli vada Krievijas Tautas mākslinieks Sergejs Berezins. Ansamblis "Plamja" ātri vien ieņēma goda vietu tā laika estrādē. Pavisam kopā tika laistas klajā 25 miljoni skaņuplašu kopiju ar "liesmotām" dziesmām. Ansamblis neskaitāmas reizes kļuva par dažnedažādu konkursu laureātu un dažādu prēmiju saņēmēju, to skaitā apbalvots ar ordeni "Par godu un izcilību", un tam piešķirts goda nosaukums "Krievijas estrādes leģenda''.

Pagājušā gadsimta 70.-80. gadu estrāde stipri atšķīrās no mūsdienu estrādes: tajos laikos melodijas un dziesmu teksti bija pavisam citādi. Jaunieši un jaunietes dziedāja par uzticīgo draudzību, tīro pacilāto mīlestību, dzīvi apliecinošo optimismu. Ar īpašu romantiku un liriku atšķīrās VIA "Plamja" dziesmas. Iemīļotā ansambļa koncertā tie, kuru jaunība bija septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados, dosies neaizmirstamā nostaļģiskā ceļojumā, atcerēsies savu pirmo mīlu, studentu celtnieku brigādes, dedzīgos strīdus un dziesmas pie ugunskura. Tiem, kuri nedzīvoja tolaik - tā ir unikāla iespēja sajust neatkārtojamā un piesātinātā muzikāla laikmeta atmosfēru.

"Plamja" nenodziest, deg spoži un jautri, un, tāpat kā pirms daudziem gadiem, turpina dāvāt skatītājiem prieku, tiekoties ar iemīļotām dziesmām. Katra VIA uzstāšanās - tas ir talantīgs režijas darbs un unikāla pieeja koncerta scenārijam. Tā ir spilgta muzikāla izrāde, kas piesaista jau ar pirmajiem akordiem, piepilda klausītāju sirdis ar siltumu un ļauj aizmirst visu slikto. Šādu koncertu ir jāapmeklē ar visu ģimeni, lai dvēseliskā kompānijā dziedātu kopā ar mūziķiem lielā draudzīgā korī.

 
Nav gaidāmo pasākumu