Inese Galante SUMMERTIME 2018 festivāls. GALA GALANTE

Festivāla noslēguma koncerts "Galā Galante"

Inese Galante, soprāns

Martins Ahrainers (Martin Achrainer), baritons (Austrija)

Sergejs Jēgers, kontrtenors

Intars Busulis, vokāls

Tenoru trio - Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs, Juris Vizbulis

Daniils Krāmers (Даниил Крамер), klavieres (Krievija)

Džovanni Kostello (Giovanni Costello), vokāls (Itālija)

Antons Rumjancevs, saksofons (Krievija)

Oļesja Petrova (Олеся Петрова), mecosoprāns (Krievija)

Ineses Galantes Talanti

Ekharts Viciks,Ekhart Wycik, diriģents (Vācija)

Festivāla orķestris

Pārsteigumi!

 

12. augustā Dzintaru koncertzālē norisināsies tradicionālais, nu jau 14. starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" galā koncerts – spilgta Ineses Galantes sarūpēta muzikālo svētku kulminācija. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šoreiz programma «Galā Galante» priecēs klausītājus ar virkni patīkamu un negaidītu pārsteigumu. Pateicoties muzikālo priekšnesumu daudzveidībai, klausītājus gaida pozitīvu emociju un sajūtu virpulis.  Šajā vakarā uz koncertzāles skatuves kāps Latvijas un ārzemju zvaigznes kopā ar jaunajiem talantiem – konkursa «Ineses Galantes talanti» laureātiem. 

Tikai «Galā Galante» koncertā būs unikāla iespēja uz vienas skatuves dzirdēt žilbinošu mūziķu un izpildītāju zvaigžņu sastāvu: Latvijas Nacionālās operas solistus, kas iemantojuši gan profesionālu mūzikas, gan publikas atzinību - Raimondu Bramani, Mihailu Čuļpajevu un Juri Vizbuli, kuri apvienojuši savas balsis un harizmu muzikālā apvienībā - Tenoru trio; izcilo Latvijas kontrtenoru Sergeju Jēgeru, asprātīgo un harizmātisko Intaru Busuli un, protams, pašu Inesi Galanti, kā arī visā pasaulē iecienīto mecosoprānu no Krievijas Oļesju Petrovu un leģendāro Krievijas džeza pianistu Daniilu Krāmeru.

Kā īpašie viesi festivāla noslēguma koncertā uzstāsies: pazīstamais itāļu dziedātājs – Džovanni Kostello (Giovanni Costello) – neticama šarma un apburošas balss īpašnieks, visas pasaules publikas mīlulis un sieviešu siržu iekarotājs, kurš tikai savā, neatkārtojamajā manierē izpilda pazīstamus itāļu hitus un balādes, sākot ar Karūzo līdz pat Čelentāno, kā arī mākslinieciskais baritons no Austrijas – Martins Ahrainers (Martin Achrainer). Šī Vīnes operas solista uzstāšanās festivālā Latvijas klausītājiem būs jaunatklājums. “Martins savā diapazonā spēj izdziedāt gan pašas zemākās, gan pašas augstākās notis, turklāt viņš to dara ļoti profesionāli, izsmalcināti un filigrāni,” tā par austriešu baritona vokālajām spējām raksta viens no ASV lielākajiem laikrakstiem “The New York Times”.

Neatņemama Ineses Galantes mūzikas svētku sastāvdaļa ir Festivāla orķestris, tā pastāvīgā diriģenta - Ekharta Vicika vadībā (Ekhart Wycik, Vācija), kurā īpaši festivālam apvienojas Latvijas labāko profesionālo orķestru mūziķi. Programma «Galā Galante» ietver arī konkursa «Ineses Galantes talanti» laureātus – muzicējot gan solo, gan kopā ar izcilajiem mūziķiem, jaunie talanti kārtējo reizi patīkami pārsteigs klausītājus ar savu meistarību un izaugsmi, liekot smaidīt un lepoties par mūsu valsts jaunās paaudzes talantiem. 

 

Video:

https://youtu.be/TJJnSQw2w1c

 
Nav gaidāmo pasākumu