Xylem TRIO un Ieva Kerēvica / Latviešu un džeza mūzikas pērles

Trīs starptautiski atzītu latviešu mūziķu apvienība "Xylem TRIO", kuras dalībnieki ir Rihards Zaļupe (perkusijas), Raimonds Petrauskis (klavieres) un Oskars Petrauskis (saksofons) kopā ar džeza dīvu Ievu Kerēvicu, izveidojuši koncertprogrammu, kura ikvienu klausītaju ievedīs brīnišķīgā mūzikālā ceļojumā.

Koncerta pirmajā daļā būs dzirdami latviešu komponistu populārās mūzikas skaņdarbi un latviešu tautasdziesmu apdares. Skanēs jau iemīļotie “Melanholiskais Valsis”, “Lūgums”, “Novij man Māmuliņa”, Raimonda Tiguļa “Četri Vēji" un citi skaņdarbi. Otrajā daļā tiks atskaņotas džeza klasikas pērles kopā ar šarmanto dziedātāju Ievu Kerēvicu - Duke Ellington, Paul Desmond, Antonio Carlos Jobim un Consuelo Velazquez.

"Xylem TRIO"  kopā muzicē jau no 2006. gada, taču nosaukumu ieguvuši 2010. gadā. TRIO galvenā ideja ir apvienot unikālo taustiņinstrumentu, saksofona un marimbas/perkusiju skanējumu. Lelākoties mūzika ir viņu pašu radīta un aranžēta. " Xylem TRIO" dalībnieki ir ne tikai lielisks trio, bet arī veiksmīgi un atpazīstami solisti gan Latvijā, gan ārpus tās. Puišu izveidotais albums “In The Mood of Giya Kancheli” ir ieguvis Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvu 2010 nominācijās Gada Debija un Labākais instrumentālais Filmu vai Teātra mūzikas albums.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu