Vīru vokālais ansamblis DAILE /Dziesmas, kuras neviens vairs nedzied/

VVA ''Daile'' ir deviņu mūzikas skartu kungu jauns izaicinājums mūzikā. Daudzu gadu laikā šie vīri ir pārbaudījuši savstarpējās attiecības gan mūzikā, gan sadzīvē, gan uz skatuves.
Balsu saskaņa un saderība  ir vērtība, ko nevar izkaitļot un mākslīgi radīt, bet gan iegūt, satiekoties pareizajā laikā un vietā, ilgstoši slīpējot ne tikai dziedāt prasmi, bet arī sadzīvot mākslu.
Īpaša balsu saskaņa, kopēja dzīves pieredze un muzicēšanas prieks- tas ir VVA ''Daile''.
        Vīru repertuāru veido dziesmas, kas Latvijas okupācijas laikā bija pamata repertuārs gan vokālajiem ansambļiem, gan koriem. Tās dziedāja, gan nīstās valsts svētkos, gan sadzīviskos saietos. Šīs Latvijas un ''plašās dzimteres''  komponistu radītās melodijas līdz ar Atmodu nonāca mūsu mūzikas vēstures mēslainē. Tagad, kad ir pagājis laiks, ar vieglu ironiju varam atskatīties uz tālajiem, aizgājušajiem laikiem, izrādās, ka melofdja ir mūžīga, ja tā ir patiesi skaista. Savukārt dziesmu tekstus vairs neuztveram kā dzimtenes nodevību un personisku aizvainojumu, bet gan kā komisku tā laika atspoguļojumu.
        Šīs dziesmas nu jau gandrīz 30 gadus nedzied vairs neviens. VVA ''Daile'' vīriem ir izdevies atminēties kaut nelielu daļu no tā laika spilgtākajām  muzikālajām  liecībām, gluži kā atverot savas bērnības un jaunības foto albumus, sadzirdam dziesmas, kas mums liek atminēties pirmo skolas dienu, pirmo mīlestību, pirmo skūpstu!

Biļetes EUR 15,-;   12,-;   10,-

 
Nav gaidāmo pasākumu