MENUETS

Saviļņojot, aizkustinot, aicinot kopā izdziedāties no visas sirds grupas MENUETS koncerts Valkā!

Vēl nesen kāda divdesmitgadīga būtne atzinās: ja turpmākā dzīve būtu jāpavada uz vientuļas salas, viņa līdzi ņemtu sava mīļotā smaidu, Čaka dzejoļu krājumu „Sirds uz trotuāra” un „Menueta” dziesmas. Jā gan, teju 50 gadu laikā izaugušas vairākas paaudzes, kas viņos ir iemīlējušās. Jo MENUETS dzīvo ārpus jēdzieniem stilīgi vai vecmodīgi. Kaut gadi gājuši un liktenis nav saudzējis, savā dziļākajā būtībā MENUETS ir tā pati ņiprā grupa, kas dzimusi Jūrmalas 4. vidusskolā, pirmos mēģinājumus aizvadījusi garāžā un savu nosaukumu reiz palienējusi no smaržu pudelītes ar poētisku uzrakstu „Menuets”.

Par viņu iedvesmas avotu var uzskatīt Bītlus. Par paroli – Imantu Kalniņu. Viņa sacerētā „Dziesma, ar ko tu sāksies” uz mūžīgiem laikiem kļuvusi par MENUETA neoficiālo himnu, ko ierasts klausīties un kopā dziedāt, kājās stāvot.

Toreiz, kad lasījām starp rindām un par brīvu elpošanu varējām tikai sapņot, viņi simbolizēja patvērumu. Kalniņa dziesmu latviskums, mūziķu nesmiņķētais šarms un mīļais priekšnesums MENUETU vērta pielūgsmes objektā, un teju katra uzstāšanās pārvērtās par bīstamu manifestāciju. Viņi ir mūsu kultūras fenomens, un nu gan lieli, gan mazi tiek laipni lūgti par to vēlreiz pārliecināties. Cits ļausies jaunības nostalģijai, cits – šodienas realitātei, bet vēl citu gaida MENUETA atklāšanas brīnums.

Viktoram Kalniņam, kurš teic: „Par viņu gadiem labāk nerunāsim. Tas ir tāpat, kā uz skatuves redzēt dzīvus Rolling Stones.” Un viņam ir simtprocentīga taisnība.

Koncertprogrammā skanēs visu laiku skaistākās un populārākās "Menueta" dziesmas - "Viņi dejoja vienu vasaru", "Alvas zaldātiņi", "Dzeguzes balss" un citas. Tāpat koncertā skanēs grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs.

Grupā "Menuets" šobrīd muzicē Inese Pabērza, Adrians Kukuvass, Baiba Jagere, Juris Kulakovs, Juris Sējāns, Leons Sējāns, Raimonds Bartaševics un Ikars Ruņģis.

Spožums tā kā zivij zelta zvīņas, Slava tā kā zvaigzne - krīt un dziest...
Līdz smeldzei pazīstama melodija un līdz mielēm pazīstams teksts... Sevišķi tiem, kuriem šobrīd četrdesmit un pāri. Tā būs atgriešanās mūsu jaunībā, kad mēs kā puķu zēni un meitenes mājas ballītēs un māju pagalmos uz noskaņotām ģitārām savas uzstāšanās sākām un beidzām ar "Alvas zaldātiņiem".
Menuets" tā ir sirdsapziņa, kura ir dzīvojusi divos gadsimtos un turpinās dzīvot latviešu tautā vēl un vēl. "Menuets" ne tikai atsauc nostaļģiskas atmiņas par aizgājušajiem laikiem, bet arī apliecina to, ka dzīvojam šeit un tagad. Grupa guvusi panākumus gan Latvijā, gan aiz valsts robežām, koncertējot Somijā, Portugālē, Vācijā un citviet. Muzicēšanas laikā iegūta tūkstošiem grupas mūzikas cienītāju uzticība, kuriem "Menueta" dziesmas saistās ar atmiņām no jaunības dienām.

Uz tikšanos koncertā Valkā!

 

 
Nav gaidāmo pasākumu