GRUZIJAS NOSKAŅAS KANČELI MŪZIKĀ. Nato Metonidze un Xylem Trio

Trīs starptautiski atzītu latviešu mūziķu apvienība "Xylem Trio", kuras dalībnieki ir Rihads Zaļupe (perkusijas), Raimonds Petrauskis (klavieres) un Oskars Petrauskis (saksofons) kopā ar lielisko gruzijas dīvu Nato Metonidze, kuras balss spēj līdz sirds dziļumiem aizkustināt klausītāju un atklāt gruzīnu tautai piemītošās skumjas un spēku, piedāvā koncertprogrammu, kuras pamatā ir pasaules slavenā gruzīnu komponista Gijas Kančeli kino un teātrim rakstītā mūzika.

Xylem Trio un slavenā gruzīnu komponista Kančeli radošā sadarbība aizsākās jau 2007. gadā. 2010. gadā tika radīts mūzikas albums “In the Mood of Giya Kancheli”, kurā dzirdamas Gijas Kančeli teātra un filmu mūzikas melodijas "Xylem Trio" aranžijās, kas 2010. gadā ieguva Gada balvu Instrumentālās mūzikas kategorijā. Tagad klausītāji varēs novērtēt kolorītu latviešu un gruzīnu mūziķu kopdarbu jaunā koncertprogrammā.

Kā pats Gija Kančeli komentējis: "Tas, ko dzirdēju, mani patīkami pārsteidza. Reizē ar augstu profesionālo sniegumu izjutu ikviena jaunā mūziķa individuālo pieeju. Īpaši vēlos izcelt to faktu, ka, pateicoties šiem jaunās paaudzes pārstāvjiem, mana mūzika ieguvusi jaunas un nebijušas šķautnes. Par to esmu viņiem bezgala pateicīgs!".

Bērni līdz 7 gadu vecumam pasākumā var netikt ielaisti. Pusstundu pirms pasākuma sākuma sāk darboties bērnu istaba, kas pieejama bērniem vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem. Bērnu istabas apmeklējums ir bez maksas. Pirms tam lūgums pieteikties, zvanot +371 22020206 vai +371 64633303.

 
Nav gaidāmo pasākumu