Aivara Hermaņa & Ērika Upenieka ģitāristu dueta Bague Duo jaunā albuma koncertprogramma

Viens no Latvijas labākajiem ģitāristiem Aivars Hermanis par sevi atgādina ar jaunu albumu, šoreiz talkā ņemdams jaunākas paaudzes mūziķi, ģitāristu Ēriku Upenieku. Ģitāristu dueta “Bague Duo” diskā skan Hermaņa un Upenieka oriģinālmūzika - 10 instrumentāli skaņdarbi pašradītos aranžējumos.  Kopā ar "Bague Duo" uzstāsies arī draugi - Juris Kristons (taustiņinstrumenti) un Ainis Zavackis (sitamie instrumenti). Koncertā dzirdēsiet gan skaņdarbus no jaunā kompaktdiska, gan populāru skaņdarbu aranžējumus.

Ziemas stingumā dvēseli sasildīs atturīgas smeldzes piepildītas, sirsnīgas melodijas no Aivara Hermaņa un Ērika Upenieka ģitārdueta “Bague Duo” pirmā albuma. Jaunradītās kompozīcijas šķiet spāniskas saules un baudpilnas dzīves uztveres uzlādētas. Fantāziju rosina jau skaņdarbu nosaukumi vien – “Visums”, “Jūra”, “Vēstules un atklātnes” u.c.

Ģitārista, komponista, aranžētāja Aivara Hermaņa 40 gadus ilgā pieredze, radošie sasniegumi un iegūtā atzinība jau vien ir ķīla katra jauna darba vērtībai. Šoreiz rūdītais mūziķis spēkus apvienojis ar muzikālajās aprindās jau ievērību guvušo Ēriku Upenieku – ģitāristu, komponistu un aranžētāju. Aivars un Ēriks kopā muzicē kopš 2014. gada, viņu muzikālās satikšanās vidutājs bijis Hermaņa ilggadējs radošais partneris un domubiedrs, dziedātājs un multimākslinieks Igo, kura pavadošās grupas mūziķis tolaik bija Upenieks. Trijotne 2013. gadā sevi pieteica ar romantisko programmu “Tu esi atnākusi”. Gadu vēlāk abu ģitāristu duets jau izveidoja patstāvīgu koncertprogrammu. Tajā skanēja gan populāru melodiju ģitārapdares, gan pašsacerētas instrumentālas kompozīcijas. 2016. gada nogalē tika radīta īpaša Ziemassvētku koncertprogramma, bet tagad “Bague Duo” sevi piesaka ar ierakstu albumu.

Sava dueta nosaukumu mūziķi atvasinājuši no katalāņu mūzikas instrumentu darbnīcas H. Bague vārda, jo gan Aivars, gan Ēriks spēlē tur izgatavotas akustiskās ģitāras. «Bague» ne tikai katalāņu valodā nozīmē – gredzens, šo terminu lieto gan arhitektūrā, gan juveliermākslā. Tikpat daudznozīmīga ir mūzika, ko atskaņo latviešu ģitāristu duets. Reizē H. Bague instrumentu tapšanai un izplatībai ir izteikti ģimeniska būtība – tikpat radniecīgi savā muzikālajā domāšanā ir abi ģitāristi, kuru spēles stils balstīts flamenko un Latīņamerikas džeza tradīcijās. 

Biļetes "Biļešu paradīze" kasēs un koncertzāles "Valmiera" restorānā "Vecpuisis".

*Koncerts pie galdiņiem.

 
Nav gaidāmo pasākumu