klaunu gaisa šovs. Pitinovu ģimenes cirks ar jaunu programmu GAISA ROTAĻAS

!!! Pieaugušajiem, kas pavada bērnus vecākus par 4 gadiem, nepieciešama atsevišķa biļete. 

Rīgā Pitinovu ģimenei ir lieliska reputācija. Viss, ko viņi demonstrē uz skatuves, ir jautrs, talantīgs, oriģināls. Viņus lieliski uzņem bērni vecumā no trīs līdz septiņdesmit gadiem. Divdesmit gadu laikā viņi ir uzstājušies ar šovu Vācijā, Beļģijā, Francijā, Liksemburgā, Austrijā, Šveicē, Somijā, Polijā, Anglijā, ASV, Zviedrijā, Norvēģijā, Nīderlandē, Kiprā, Itālijā, Japānā, Ķīnā. Un visur iztika bez tulku palīdzības – cirka trikiem tulkojums nav vajadzīgs.

Kā viss sākās? 20. gadsimta divdesmitajos gados amerikāņu muzikālajos teātros rādās jauns žanrs bubble dance – deja ar milzu gaisa baloniem. Ar savām prasmēm iesaistījās režisori un pārvērta bubble dance par burvīgu šovu. Šāda veida šovi ir tik pat populāri kā agrāk.

1931. gadā radās pirmais mūsdienu izskata gaisa balons no lateksa. No tā brīža gaisa balons beidzot ir mainījies! Iepriekš tam varēja būt pārsvarā tikai apaļa forma, taču ar lateksa parādīšanos radās jaunas iespējas.

Varētu likties, ka ir pieejamas visas komponentes – veiksmīgs materiāls, pieredze horeogrāfijā, publikas interese. Taču pietrūka cilvēks, kurš spētu izdomāt īstu klaunu izrādi ar gaisa baloniem. Un tad māksliniekam Aleksejam Pitinovam ienāca prātā, ka visus šos atradumus var apvienot kopā, pielikt klāt izdomu un radīt apbrīnojamu „klaunu gaisa šovu”. No pašiem pirmsākumiem tas bija ekskluzīvs šovs, un tāds tas arī paliek līdz šai dienai.

Pitinovu šovs ir vienīgais šovs pasaulē, kur numuros un klaunu reprīzēs tiek izmantots ekskluzīvs piepūšamais rekvizīts: hula-hups riņķi, lecamauklas, bumbas, laso, lietussargi, klauni, matrjoškas, koka kājas. Taču tā ir par maz! Pitinovi nekad neapstājas pie sasniegtā. Kārtējā ideja – atdzīvināt krievu skomorohu garu un jautrību.

Priekšnesums „Krievu rotaļas” ir izdomas, jaunatklājumu un smieklu parāde. Pitinovu ģimenei viss ir jauns – triki, reprīzas, rekvizīti, tērpi, noformējums. No pirmajām minūtēm mēs un mūsu bērni nokļūstam apbrīnojamā krievu pasakā – un tā nelaiž mūs projām līdz pēdējām minūtēm. Zālē skan smiekli, un spēlē iesaistās visi skatītāji. Un pēc tam vēl ilgi turpinās svētki – atmiņās un dvēselē. 

 
Nav gaidāmo pasākumu