DEJĀ uz LATVIJAS SIMTGADI, Deju lieluzveduma atkārtojums

“DEJĀ UZ LATVIJAS SIMTGADI” – šādu nosaukumu XIV Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku ASV, Baltimorā rīkotāji bija devuši deju lieluzvedumam, kas 2017. gada vasarā notika ASV.  

Sekojot sajūsmināti pozitīvajām recenzijām, Baltimoras dziesmu svētku lieluzveduma programma “Dejā uz Latvijas simtgadi” tiks uzvesta vēlreiz, šoreiz programmu piedāvājot skatītājiem Latvijā. Koncertā iekļautas visas 27 dejas no Baltimoras svētkiem, atstāstot latviešu tautas deju pēdējas simtgades vēsturi un tās saikni ar vēsturiskajiem pagriezieniem Latvijā - dejas brīvvalsts laikā, dejas trimdas laikā un dejas mūsdienu diasporā. 

Koncertā uzstāsies ap 150 dejotāju. To organizē VEF Kultūras pils tautas deju ansamlis “Zelta sietiņš”, kas arī piedalījās svētkos Baltimorā. “Zelta sietiņam” uz skatuves piebiedrosies deju kolektīvi “Dzirkstelīte”, VPDK “Oglīte”, JDK “Dzērve”, "VPDK "Mana Rotaļa", TDA studija "Dzirkstis".

Koncerta Baltimorā veidotāji savā anotācijā rakstīja: “Mūsu lieluzveduma satura bagātībā un daudzpusībā sastopamies ar šķietamu paradoksu: kā var tautas deja tik ļoti mainīties laika tecējumā, nezaudējot latviešu tautas būtiskās un īpatnās gara vērtības? Jo ir teikts: ”Pastāvēs, kas pārvērtīsies”, bet arī “Pastāvēs, kam stingrs un nelokāms pamats””.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu