KINO /NEVAINĪGĀS (KINO GARDĒŽU KLUBS)/

Kino CĒSIS atgriežas īpašie trešdienu seansi kino gardēžiem – šoreiz sadarbībā ar kinoteātri “Kino Bize”.  Kā ierasts, katra filma būs skatāma tikai vienu reizi, biļetes cenā iekļauta glāze vīna.

Nevainīgās (The Innocents / Les Innocentes, 2016)

Filmas žanrs: vēsturiskā drāma
Režisore: Anna Fonteina
(Anne Fontaine)

Valsts: Francija, Polija

Hronometrāža: 115`

Pāris mēnešus pēc Otrā pasaules kara Matilde, jauna franču ārste no Sarkanā Krusta, strādā Varšavā. Drīz vien viņa sastop mūķeni, kas izmisīgi lūdz viņas palīdzību. Matilde nolemj doties uz benediktīniešu klosteri, kur atklāj Sarkanās armijas vardarbīgās atbrīvošanas misijas sekas – vairākas sievietes ir stāvoklī. Baidoties no nosodījuma un kauna apziņas, klosteris meklē absolūtu izolāciju un grēku noklusēšanas iespējas. Matilde, būdama agnostiķe, kļūst par sieviešu vienīgo cerību. Ne tikai klostera iemītnieču, bet arī Matildes uzskati par ticību tiek satricināti.

Filmas pamatā ir patiesi notikumi un ārstes un misionāres Madeleinas Pauliakas pieredze Polijā pēc Otrā pasaules kara.

Franču režisores Annas Fonteinas (Natālija, Koko pirms Šaneles, Divas mātes) jaunākais kinodarbs ne tikai šķetina ticības krīzi, bet arī pēta cilvēka vēlmi saglabāt pašam sevi pašos necilvēcīgākajos apstākļos. Nevainīgās estētiski un idejiski raisa asociācijas ar Pāvela Pavļikovska Idu (2014) un režisora Robēra Bresona darbiem. Filma pirmizrādīta Sandensas kinofestivālā, un kritiķi to uzskata par Fonteinas vienu no labākajām filmām.

Lomās: Lū de Lāža, Agata Kuleša, Agata Buzeka, Joanna Kuliga, Vinsents Makaigns u.c.

 
Nav gaidāmo pasākumu