ROŽDESTVO. OTAVA YO un teātra PEŽO KUNGA CEĻOJOŠĀS LELLES izrāde

2018. gada 13. janvārī Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē būs skatāma Sanktpēterburgas folk grupas “Otava Yo” (Отава ё)  un teātra “PEŽO kunga ceļojošās lelles”  (Театр "Странствующие куклы господина Пэжо”) koprojekts - izrāde “Ziemassvētki” ("Рождество").

Šī izrāde ir vizuāli košs un muzikāli krāsains stāsts visai ģimenei par Ziemassvētkiem. Izrādes pamatā ir kristiešu tradīcijas un krievu tautas dziesmas. Izrādes varoņi ir Jaunava Marija, Jāzeps, Austrumu gudrie, enģelis un citi Ziemassvētku stāsta tēli.

Grupa “Otava Yo” atskaņos savu versiju sen zināmām krievu Ziemassvētku dziesmām, uz skatuves izmantojot dūdas, vijoles, stabules un kokles. Savukārt teātra “PEŽO kunga ceļojošās lelles” aktieri uzburs neatkārtojamu svētku gaisotni ar dejām un maskām. Visas maskas ir mākslas darbi, kas izpildīti oriģinālā tehnikā un ir 2 metrus augstas.

Izrāde “Ziemassvētki” savu pirmizrādi piedzīvoja 2011. gada 13. decembrī Sanktpēterburgā, taču Latvijā tā būs skatāma pirmo reizi. Interesants fakts ir tas, ka izrādi apstiprināja Krievijas Pareizticīgās baznīcas Sanktpēterburgas eparhijas garīdznieki.

“Otava Yo” ir dziesminieku, mūziķu un stāstnieku kolektīvs no Sanktpēterburgas, kas apvienojās 2003. gadā. Savā mūzikā viņi integrē krievisko un eiropeisko folkmūziku, savienojot to ar mūsdienīgiem ritmiem. Grupas mūziķi izmanto gan mūsdienīgus, gan tautas mūzikas instrumentus. “Otava Yo” uzstāšanās vienmēr ir enerģiskas un humora pilnas.

„PEŽO kunga ceļojošās lelles” - karnevāla kultūras, masku, groteskas un joku teātris, kas dibināts 1993. gadā Sanktpēterburgā. Teātris veido izrādes, kurās aizraujošas un šausmīgas, dīvainas un izklaidējošas maskas priecē publiku ar dažādiem stāstiem, īstām zobenu cīņām, vēsturiskām dejām, jokiem un trikiem labākajās Eiropas Karnevāla tradīcijās.

Izrāde ir paredzēta plašai publikai – jauniešiem, ģimenēm, arī bērniem no 5 gadu vecuma.

Izrāde krievu valodā.

 
Nav gaidāmo pasākumu