Gruzijas noskaņas Kančeli mūzikā/Xylem Trio un Nato Metonidze

Trīs starptautiski atzītu latviešu mūziķu trio – Rihards Zaļupe (sitaminstrumenti), Raimonds Petrauskis (taustiņinstrumenti) un Oskars Petrauskis (saksofons) piedāvā koncertprogrammu, kuras pamatā ir pasaules slavenā gruzīnu komponista Gijas Kančeli (Giya Kancheli) kino un teātrim rakstīta mūzika. Programmu krāšņos Gruzijas dīva Nato Metonidze, kuras balss spēj klausītājiem līdz sirds dziļumiem atklāt gruzīnu tautai piemītošās skumjas un spēku.

Gijas Kančeli talants un mūža veikums ir bezgala bagātīgs. Viņš ir gan izcils simfoniskās, vokāli simfoniskās mūzikas un kamermūzikas komponists, gan populāru, kino un teātrim rakstītu melodiju autors. Viņš radījis mūziku ap pussimt izrādēm un ap 60 filmām, tādām kā “Mimino” un “Kin-dza-dza”.  Šīs un vēl citas Kančeli izrāžu un kino mūzikas tēmas būs Xylem Trio un gruzīnu dziedātājas Nato Metonidzes programmas centrālā ass.

Xylem Trio un slavenā gruzīņu komponista Kančeli radošā sadarbība izveidojusies lieliska un ilglaicīga, kura nesusi “augļus” mūzikas laukā - 2010. gadā tika izdots mūzikas albums “In the Mood of Giya Kancheli”.  Ieraksts ieguva Latvijas mūzikas ierakstu Gada Balvu Instrumentālās mūzikas kategorijā. Tagad klausītāji sagaidīs  kolorītu latviešu un gruzīnu mūziķu kopdarbu jaunā koncertprogrammā.  

Vēl neviens manu mūziku nav atskaņojis tā, kā to dara Xylem Trio. Tas ir izcili! ” Gija Kančeli.

*Pasākums nav paredzēts pirmsskolas vecuma bērniem. Pasākuma laikā darbosies Bērnu istaba. Vairāk informācijas  http://cesukoncertzale.lv/lv/bernuistaba/ 

 
Nav gaidāmo pasākumu