Artura Maskata jubilejas koncerts. MANS TEĀTRIS

KONCERTĀ PIEDALĀS

Komponists Arturs Maskats

Koris “Kamēr...” un diriģents Jānis Liepiņš

Ansamblis “Undertango”

Latvijas Nacionālās operas solisti Ieva Parša un Armands Siliņš

Latvijas Radio kora solists Rūdolfs Bērtiņš

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri: Jūlija Berngardte, Jana Herbsta, Maksims Busels

Jubilejas koncertprogrammā Arturs Maskats iekļāvis dažādu gadu dziesmas, kas saistītas ar viņam tuviem latviešu dzejniekiem, kā arī ar teātra un muzikālajiem kolektīviem, kuriem esmu veidojis muzikālas izrādes un koncertus. 80.gadu sākumā komponista radošās gaitas cieši saistījās ar Dailes teātri un vienu no tā laika vismuzikālākajiem aktieriem - Ivaru Kalniņu. Viņa balsij un aktiera sniegumam tika rakstītas daudzas dziesmas ar Ojāra Vācieša un vēlāk – ar Aleksandra Čaka dzeju. Vēlāk šīs dziesmas ar O. Vācieša vārdiem ieguva otru elpu uz Dailes teātra skatuves - Latvijas Radio kora muzikālajā izrādē "'Vācietis.Novembris.Klavierkoncerts". Šobrīd tās izpilda dažādu teātru aktieri un tās skan atkal pilnīgi jaunās interpretācijās.

2015.gadā - Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas gadā Arturs Maskats saņēma negaidītu radošu uzaicinājumu no Rīgas M.Čehova Krievu teātra veidot muzikālu izrādi latviešu valodā ar Raiņa un Aspazijas dzeju. Tā radās izrādes “Mīlas svētība" 17 dziesmu cikls ar Raiņa un Aspazijas ārkārtīgi muzikālajiem dzejoļiem un sākās komponista radošā draudzība ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra dažādu paaudžu aktieriem. “Mīlas svētības" izrādēm īpašu kvalitāti un šarmu piešķīra mūziķu ansamblis “Undertango”, kas piedalīsies arī Artura Maskata jubilejai veltītajā koncertā.

Es ļoti mīlu visus māksliniekus, kuri piedalīsies šajā koncertā, un uzskatu par lielu laimi būt kopā ar viņiem uz koncertzāles “Cēsis” skatuves!", atzīst pats komponists.

*Koncerts nav paredzēts pirmsskolas vecuma bērniem. Pasākuma laikā darbosies Bērnu istaba. 

**  Pasākuma specifikas dēļ, 3 skatītāju rinda realitātē ir 1 rinda.

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu