LATVIEŠU ROMANTIĶI

21.DECEMBRA KONCERTAM PL.18:30 UN 23.DECEMBRA KONCERTAM PL. 13:00 ĪPAŠS SVĒTKU PIEDĀVĀJUMS- "PĒRC 2 BIĻETES, MAKSĀ TIKAI PAR VIENU"!
ŠIS PIEDĀVĀJUMS NAV SPĒKĀ PIRKUMIEM INTERNETĀ!

LATVIEŠU ROMANTIĶI
Solo dziesmas kādreiz un šodien 2 daļās

Režisore – Indra Roga
Muzikālais vadītājs – Emīls Zilberts
Scenogrāfs – Valters Kristbergs
Kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone

Pirmizrāde: 2017. gada 21. decembris

Koncertā piedalās: Valmieras teātra aktieri - Elīna Dambe, Rūta Dišlere, Pauls Iklāvs, Januss Johansons, Kārlis Neimanis, Uldis Sniķers un Elīna Vāne.
Pie klavierēm: prof. Ventis Zilberts.
Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris un diriģents, kapteiņleitnants Guntis Kumačevs

Šīs gadumijas koncerta programmas tapšanu iedvesmoja dzeja - mīlas lirika, kuras saplūsme ar melodiju 19./20. gs. mijā radījusi vienu no skaistākajiem akadēmiskās kamermūzikas žanriem - solodziesmu.

Ceļojot caur trīs gadsimtiem, koncerta 1.daļā skanēs latviešu akadēmiskās mūzikas simbolu J.Vītola, E.Dārziņa, J.Mediņa, kā arī A.Žilinska, P.Plakida, R.Kalsona u.c. komponistu skaņdarbi ar J.Poruka, F.Bārdas, V.Plūdoņa, E.Veidenbauma, O.Vācieša u.c. dzejas vārdiem, bet koncerta 2.daļa sildīs ar dziesmām no mūsu laikabiedru, komponistu J.Lūsēna, Z.Liepiņa, U.Marhilēviča u.c. leģendārajiem mūzikliem un populārajām rokoperām - “Tobago”, “Sfinksa”, “Lāčplēsis”, “Pūt, vējiņi”...

Koncerta programmā iekļautās dziesmas ir tapušas dažādos laikmetos, bet to melodijas un dzeja glabā jaunības trauksmi, šaubas, prieku, cerības, bet visam pāri - ticību mīlestības spēkam.

 
Nav gaidāmo pasākumu