Jolantas Gulbes-Paškevičas koncerts: O Amor a Portugal jeb Mana mīļā Portugāle

  1. gada 25. novembrī plkst. 18:00 Bauskas pils muzejā skanēs Jolanta Gulbes-Paškevičas koncerts “O Amor a Portugal” jeb “Mana mīļā Portugāle” - muzikāls ceļojums līdz Portugālei. Kurā dzirdēsiet 19.-21. gs. fadu (fado) – Portugāles tradicionālās, romances žanra dziesmas. Ģitāru pavadījumu spēlēs Ivars Hermanis un Āris Ozols.

 

Fado radies 19. gadsimta gaitā Lisabonā, Portu, Koimbrā un citviet kā pilsētu romances žanrs, un šodien tas uzskatāms par Portugāles muzikālo vizītkarti - nesteidzīgi izdziedāti stāsti par ilgām pēc nesasniedzamā.

 

Jolanta Gulbe -Paškeviča savā programmā apkopojusi sev tuvākās dziesmas, kas aptver vairāk kā simt gadu fadu vēstures –gan senākās, gan 20. gadsimta fadu- dīvu Amālijas Rodrigešas un Dulse Pontešas, jau par fadu klasiku kļuvušās dziesmas, gan arī mūsdienu fadu repertuāru.

Jolanta Gulbe-Paškeviča ir latviešu dziedātāja, privātās džeza skolas dibinātāja un vokālā pedagoģe. J. Gulbe piedalījusies dažādos televīzijas projektos, uzstājoties kopā ar pasaulē atzītiem džeza, un akadēmiskā mūzikas žanra māksliniekiem un komponistiem, sniegusi priekšnesumus ar mūzikas grupām, orķestriem, kā arī piedalījusies studijas ierakstos, realizējot projektus Baltijas valstīs, Eiropā, ASV, Krievijā un citur.

Mākslinieces iedvesma ir multikulturāla māksla un mūzika, tostarp World, Latin un mūsdienu džeza mūzikas ietekme.

Biļetes iepriekš pārdošanā var iegādāties Biļešu Paradīzē, Bauskas pils muzejā un rezervēt pa tālr. 63923793, 63922280 vai e-pastu: [email protected]. Rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30 min. pirms pasākuma.

 

Biļetes cena 9, - EUR. Sīkāka informācija pieejama mājas lapā: www.bauskaspils.lv.

 
Nav gaidāmo pasākumu