IRIAO / Etno džeza vakars (Gruzija)

Grupa IRIAO izkopusi savu, unikālu mūzikas stilu, kurā eleganti tiek apvienotas džeza harmonijas un gruzīnu tradicionālās mūzikas polifoniskie dziedājumi.

Grupa dibināta 2013. gadā Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi un tās nosaukums aizgūts no frāzes “Iriao-uruao”, kas raksturīga tradicionālam un plaši izplatītam gruzīnu dziedāšanas (jodelēšanas) stilam “krimančuli”.

Pateicoties pieredzei un plašajām zināšanām par gruzīnu tautas mūziku un džezu, grupas vadītājs Dāvids Malaconija tiek uzskatīts par vienu no pirmajiem gruzīnu komponistiem, kurš savās kompozīcijās apvieno šos divus žanrus. Viņš komponējis mūziku neskaitāmiem teātra uzvedumiem, filmām un izpildītājiem gan Gruzijā, gan Vācijā, tostarp arī leģendārajai gruzīnu grupai ADIO. 2013. gadā, kolēģu mudināts, komponists izveidoja etnodžeza grupu IRIAO. Tās īpašais repertuārs balstās gruzīnu tautas un džeza mūzikas sintēzē, tomēr grupas dalībnieki uzsver, ka viņu mērķis nav modernizēt unikālos gruzīnu polifoniskos dziedājumus, kas iekļauti UNESCO nemateriālajā kultūras mantojuma sarakstā, bet gan piesātināt un izdaiļot tos ar džeza elementiem. Šo sintēzi unikālu dara grupas līdera pieredze un cieņa pret tautas un džeza mūziku, kā arī grupas dalībnieku profesionālais izpildījums un mīlestība pret savu darbu.
Grupas IRIAO sastāvā muzicē:

David Malazonia /grupas vadītājs, taustiņi/
Nugzar Kavtaradze /gruzīnu tradicionālie instrumenti/
Levan Abshilava /sitaminstrumenti, perkusijas/
Shalva Gelekva /basģitāra/
George Abashidze /balss/
Mikheil Javakhishvili /balss/
Bidzina Murgulia /balss/

 
Nav gaidāmo pasākumu