NANCY VIEIRA / Kaboverdes mūzika

Tā bija lieliskā Sezārija Evora, kura izcēla Kaboverdes mūziku starptautiskai uzmanībai… un tagad ir Nensija Vieira, kuru kritiķi atzinuši par galveno “Baskājainās Dīvas” pēcteci. Viņa ir dalījusi skatuvi ar tādiem leģendāriem Kaboverdes mūzikas izpildītājiem kā Sezāriju Evoru, Bana, Tito Paris, Ildo Lobo, Boy Ge Mendes un citiem.

Klausoties Nensijas mūzikā, uzreiz manāma ir viņas perfekti kontrolētā, ievērojami precīzā un ļoti izteiktā balss, kā arī muzikālo stilu bagātība, kas apvienojas tradīcijās un mūsdienībā. Vieiras muzikālais stils ir relaksēts, taču reizēm arī mazliet atturīgs, to atbalsta izmeklētu mūzikas instrumentu grupa, ieskaitot Brazīlijas kavakinjo, flautu, perkusiju un portugāļu ģitāru.

Nensija Vieira ir dzimusi 1975.gadā Āfrikas kontinentā Gvinejā-Bisavā un kādreiz daudz koncertējusi ar savu tēvu - bijušo kuģa kapteini, kurš aktīvi iesaistījās atbrīvošanas karā, lai piespiestu Portugāli pamest savas kolonijas Bisavā un Kaboverdē. Kad Nensijai bija četrpadsmit gadu, viņas tēvs tika iecelts par Ziemeļverdes vēstnieku Portugālē un kopš tā laika Nensija ir dzīvojusi Lisabonā, kur arī uzsāka savas muzikālās karjeras gaitas. Kādu dienu, pavadot draugu uz dziesmu konkursu, konkursa žūrija, dzirdot Nensiju dungojam, lūdza viņai izpildīt B. Lezas dziesmu "Lua Nha Testemunha". Nensija konkursā uzvarēja, balvā saņemot iespēju ierakstīt albumu, un tā 1996.gadā klajā nāca viņas pirmais solo albums.

Koncertos Nensija Veiera aicina savus klausītājus doties aizraujošā emocionālā, izklaidējošā, vieglu Kaboverdes melodiju ceļojumā.

Music Video by Nancy Vieira performing "No Amá"

 

 
Nav gaidāmo pasākumu