ATĪDAMI ZĪMYSSVĀTKI. Igauņu ģimenes koncerts

25. decembrī, pašā Ziemassvētku laikā, aicinām uz latgaliski sirsnīgu satikšanos ar Igauņu ģimeni no Gaigalavas koncertā “Atīdami Zīmyssvātki”. Ar Igauņu ģimeni Latgales vēstniecības GORS apmeklētāji tikās 2016. gada Lieldienās, kad kopīgā dziesmu priekā Rēzeknē izdevās ļoti sirsnīgs, bet reizē lustīgs un īsti latgalisks concerts. Šogad ģimene un tās draugi sarūpējuši šādu satikšanos citā nozīmīgā gada laikā – Ziemassvētkos. Svētku koncertā skanēs Ziemassvētku dziesmas, latviešu un latgaliešu tautasdziesmu apdares, kā arī ziņģes.

Igauņu ģimenes kapelā darbojas pieci muzikanti: mammas Rasmas pārziņā ir cītara, akordeons, perkusijas un stabule, tētis Gunārs ir akordeona, stabules, kokles un ermoņikas spēles meistars, meita Laima spēlē bungas, stabuli, flautu, perkusijas, Marta – vijoli, mandolīnu, perkusijas, bet Liene mandolīnu, vijoli un ermoņikas. Igauņi kopā muzicē jau no 1991. gada Starptautiskā folkloras festivāla “Baltica”, dodot ļoti lielu ieguldījumu latgaliešu tautas mūzikas popularizēšanā un tradīciju uzturēšanā, kā arī ziņģu ierakstīšanā un izpildīšanā. Praktiski visi ģimenes locekļi aktīvi darbojas mūzikas jomā un arī turpina pilnveidot savu muzikālo izglītību. Ģimene ir muzicējusi Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Uzbekijā, Itālijā, Portugālē, Amerikā un citur. Muzikanti ir daudzpusīgi un elastīgi, viens no izaicinājumiem ģimenei bija 2009. gada rudens, piedaloties LNT rīkotajā ģimeņu dziedāšanas šovā “Dziedošās ģimenes”.

Koncertā “Atīdami Zīmyssvātki” līdzās Igauņu ģimenei uzstāsies arī ģimenes locekļu “blakusprojekti”. Vecākā meita Liene darbojas grupā “Arcandela”, ko veido sešas dažādu mūzikas jomu pārstāvošas personības ar daudzveidīgu profesionālās mūzikas bagāžu - pianists Rihards Plešanovs, etnomuzikoloģes Liene Brence (vijole) un Aiga Sprindža (vokāls), džeza mūziķis Toms Lipskis (kontrabass), folkmūziķis Rolands Zelčs (akordeons) un operdziedātājs Kārlis Saržants. Ansambļa muzikālā buķete ir akadēmiskās, džeza un tradicionālās mūzikas radošā sintēze. Tāpat svētku reizē iepriecinās arī Rasmas vadītais Gaigalavas pamatskolas ansamblis, kurā darbojas jaunie mūziķi – Alise Jaudzema, Evelīna Spīča, Lorete Lucjanova un Imants Spīčs.

 
Nav gaidāmo pasākumu