La Guitarra Flamenca - Valentīndienas vakars flamenko ģitāru skaņās

“La guitarra flamenca”– Valentīndienas vakars flamenko ģitāru skaņās.

  1. gada 14. februārī Latvijas mūzikas cienītājus ar savu flamenko-rumbas koncertprogrammu “La guitarra flamenca” priecēs flamenko ģitārspēles virtuozi no koncertapvienības “Unión flamencana”.

Starptautiskajā projektā “Unión flamencana” apvienojušies tādi ģitārspēles meistari kā Aurelio Martinez (Katalonija) , Jean-Pierre Perpignan (Francija), Ukrainas čigānu ansambļa ‘’Romen’’ perkusionists Jakofs Pavļičenko , vokāliste no Bulgārijas Madam Sofi, kā arī pašmāju virtuozais flamenko-rumba stila ģitārists Valentīns Fjodorovs un citi grupas ’Gipsymania’’mūziķi. "Gipsymania"- ir vienīgais kolektīvs Baltijā un tālu aiz tās robežām, kurš ar augstas klases meistarību izpilda šo muzikāli ļoti sarežģīto, bet tik skaisto un bezgalīgi emocionālo spāņu "rumba gitana" mūziku. Apvienības dalībnieki par saviem iedvesmotājiem ar lepnumu var minēt tādus ģitārspēles dižgarus kā Paco PenaJesse Cook, ģitāristu Tonino Baliardo, un ir plūkuši laurus dažādos starptautiskos festivālos un konkursos, tostarp 2017.gada vasarā projekts ieguva ‘’Skatītāju simpātiju balvu’’ Grieķijas pilsētā Thessaloniki notiekošajā Vidusjūras tautu kultūru festivālā.

Koncerta “La guitarra flamenca” apmeklētājiem, klātienē, būs iespēja ieklausīties maigajā un noslēpumainajā  unikālā armēņu duduka skanējumā Ruslana Reutera izpildījumā, kā arī brīnišķīgajā Jevgēnija Rihlockova vijolspēlē, kas apveltī šo rumba-flameko mūziku ar jaunu-oriģinālu skanējumu. Priekšnesumā izskanēs populārākās Spānijas ģitārmūzikas melodijas un dziesmas no Paco De Lucia, Jesse Cook, Sting,  tostarp par ģitāristu himnu saukto ‘’El porompompero’’, izbaudīt jaunā interpretācijā slaveno “Cancion del Mariachi” no Tarantīno filmas “Desperado”  un protams, kā gan bez pasaulslavenās čigānu grupas Gypsy Kings skaņdarbiem ''Baila Me”, “Bamboleo”, “DJobi DJoba,Un Amor’’ ,‘‘’Bem, Bem Maria’’ un citiem. Apvienības vokāliste Sofia par programmu izsakās: “šis ir ar solāro un emocionālo enerģiju piesātinātākais priekšnesums manā karjerā, kas uzlādē cilvēku dvēseles ‘’akumulatorus” ilgam laikam’’!

Aicinām jau laikus izbrīvēt un ieplānot savu pēcpusdienas atpūtu!

 
Nav gaidāmo pasākumu