IEVA KERĒVICA. Koncerprogramma INTERPRETĀCIJAS

Ievas Kerēvicas jaunā solo programma "Interpretācijas" – populāras un šķietami ierastas melodijas ietērptas džeza noskaņā profesionālu džeza mākslinieku izpildījumā.

Pasaules džeza standarti, kuri māksliniekus pavadījuši viņu profesionālajās gaitās, būs atpazīstami jebkuram klausītājam, kā arī pārsteigs ar jaunu stāstu un svaigu skanējumu. Programmā iekļautas arī tādas populārās mūzikas pērles kā “Dancing Queen”, “Besame Mucho”, “The Look of Love” u.c.. "Interpretācijas" ir Ievas Kerēvicas otrā solo programma, kurā viņa apvienojusi Latvijā atzītus mūziķus – Madaru Kalniņu (taustiņinstrumenti), Norbertu Skrauci (basģitāra, kontrabass) un Arti Orubu (sitaminstrumenti).

Stāstot par koncertprogrammu, Ieva saka: "Mūzika ir neizsmeļams un ārkārtīgi iedvesmojošs resurss. Kopdarbā ar brīnišķīgiem mūziķiem esam nonākuši pie mums ļoti tuvu skaņdarbu izlases un esam atļāvušies, pamatojoties uz savu muzikālo pieredzi un iedvesmu, paspēlēties ar šīm dziesmām un rast jaunus stāstus. Aicinām visus uz koncertu izbaudīt!"

Ieva Kerēvica

Latviešu pazīstamā dziedātāja Ieva Kerēvica ir sevi pierādījusi dažādos mūzikas stilos, sākot ar kora mūzikas dziedāšanu un beidzot ar džeza, blūza un populārās mūzikas izpildīšanu. Dziedātāja ir mācījusies Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā, tur apgūstot vokālā pedagoga prasmes. Savas vokālās prasmes Ieva papildinājusi meistarklasēs "Saulkrasti Jazz 2007" un "Saulkrasti Jazz 2008" Latvijā pie pedagogiem Beka Gchiashvili un Norbert Gottschalk, kā arī Starptautiskās Džeza Asociācijas meistarklasēs Polijā, Krakovā 2005. gadā combo meistarklasēs pie Jorg Engels.

Ieva Kerēvica ir strādājusi kā vokālais konsultants Dailes teātra izrādēm "Manu sievu sauc Moriss", "Oņegins", "Antigone" un Liepājas teātra izrādei "Pūt, vējiņi!". Dziedātāja ar panākumiem ir piedalījusies dažādos džeza mūzikas konkursos un festivālos - 2004. gadā konkursā "Sony Jazz Stage" Latvijā iegūsot 2. vietu, konkursā "Lady Summertime" Somijā arī iegūstot 2. vietu un "Swingin' Saxonia" Vācijā iegūstot pirmo godalgu. 2005. gadā Kerēvica piedalījās Lietuvas džeza mūzikas konkursā "Jazz Voices Klaipeda", iegūstot tur pirmo vietu, kā arī piedalījās Igaunijas džeza mūzikas festivālā "JazzKaar". Ievas Kerēvicas radošā darbība ir saistīta arī ar muzikāliem iestudējumiem. 2007. gadā dziedātāja ir piedalījusies muzikālajā izrādē "Adata", 2008. gadā mūziklā "Nožēlojamie", 2012. gadā izrādes "Oņegins" iestudējumā un 2013. gadā mūzikla "Šahs" fragmentu atskaņojumā.

Dziedātāja ir sadarbojusies ar tādiem latviešu komponistiem kā Raimons Pauls, Zigmars Liepiņš, Mārtiņs Brauns, Kārlis Lācis, Uldis Marhilevičs, atskaņojot viņu mūziku dažādos koncertos, iestudējumos un uzvedumos.

Artis Orubs

Bundzinieks, producents, sadarbojies ar dažādu stilu un žanru māksliniekiem. Latvijas Mūzikas akadēmijas sitamo instrumentu klases pasniedzējs, kopš 2012. gada - Latvijas Radio bigbenda mūziķis. 

Madars Kalniņš

Izgājis pilnu akadēmiskā pianista izglītības ceļu (Dārziņskola, Latvijas Valsts konservatorija), džezā Madars ir turpat 30 gadu: 1986. gadā viņš iesaistās Raimonda Raubiško un Gunāra Rozenberga džeza apvienībā, 1989. gadā uzsāk darbu Latvijas Radio bigbendā. Koncertējis dažādos festivālos ASV, daudzviet Eiropā. Madars ir arī daudzu oriģinālkompozīciju autors. Pēc 2000. gada viņš pastāvīgi iesaistās dažādos džeza sastāvos: “Riga Groove Electro”, “Riga Groove Acoustic”, “Balticness, Colors of Brain”, “Deniss Pashkevich Quartet Resonance”, “Funk Therapy”, “Mirage Jazz Orchestra”, “Skygroove”, “Add Libitum” kā arī daudzos citos projektos, ar kuriem koncertē daudzviet Latvijā un ārzemēs. Nominēts Mūzikas ierakstu Gada balvai 2013 kategorijā "Labākais džeza un blūza mūzikas albums" ("Neizteiktie vārdi", ar Ingu Bērziņu un grupu “Add Libitum”). Madars Kalniņš ir arī pasniedzējs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza mūzikas katedrā un Rīgas Doma kora skolas Džeza nodaļā.

Norberts Skraucis

Profeisonāls džeza mūziķis, Spēlē basģitāru un kontrabasu. Muzicējis kopā ar labākajiem Latvijas mūziķiem.

 
Nav gaidāmo pasākumu