TEODORA KURENTZIS un orķestra MusicAeterna koncerts

Viņam aplaudē skatītāji labākajos pasaules operteātros, uz viņa koncertiem vienmēr ir izpirktas biļetes. Teodors Kurentzis uzstāsies Latvijas Nacionālajā operā 23. oktobrī. Šis koncerts atklās viņa Eiropas koncerttūri.

Lieliskais Teodors Kurentzis - kulta grieķu izcelsmes krievu diriģents, kurš vairāk līdzinās rokzvaigznei, nevis klasiskam mūziķim. Grieķijas Nacionālās konservatorijas un Sanktpēterburgas konservatorijas absolvents kļuva par vēl nebijušu parādību uz pasaules skatuves. Tieši viņam šogad bija tas gods atklāt prestižāko pasaules mūzikas forumu Zalcburgā. Kurentzis orķestra un kora "Music Aeterna" pavadījumā izpildīja Mocarta "Rekviēmu" un operu "Tita žēlsirdība", saceļot sajūsmu skatītāju vidū.

Teodors Kurentzis un viņa vadītie orķestri ir tikuši vairākkārt nominēti prestižajai "Grammy" balvai, bet 2017. gadā diriģents un "MusicAeterna" kļuva par BBC "Music Magazine Opera Award" prēmijas laureātiem pateicoties Mocarta operas "Dons Žuans" ierakstam. 2016. gadā Kurentzis ieguva savu trešo "ECHO Klassik" balvu.

Pavasarī Kurentzis parakstīja līgumu ar slaveno vācu orķestri "SWR Orchestra", tādējādi kļūstot par tā galveno diriģentu 2018./2019. gada sezonā. Viņš ir ticis vairākkārt aicināts pasaules vadošo orķestru viesdiriģenta lomai, bet 2008. gadā viņš kļuva par Dž. Verdi operas "Dons Karloss" iestudējuma režisoru Parīzes operā. Šis iestudējums ieguva jūsmīgas kritiķu atsauksmes. Kurentiza un Parīzes operas sadarbība vainagojās ar kopprojektu ar Novosibirskas operas un baleta teātri - Verdi operas "Makbets" iestudējumu.

Par īstu izrāvienu diriģenta karjerā kļuva projekts "Mocarta triloģija - da Ponte Permā", kas tika īstenots vairāku gadu garumā Teodora Kurentiza vadībā. Šajā projektā piedalījās arī dažādi režisori un mākslinieki: "Cosi fan tutte" / "Tā rīkojas visas sievietes" (2011., režisors Mattias Remus), "Le nozze di Figaro"/"Figaro kāzas" (2012., režisors Filips Himmelmans) un "Don Giovanni" / "Dons Žuans" (2014., režisore Valentīna Karrasko).

Diriģenta kopdarbs ar Robertu Vilsonu - iestudējums "Traviata" (2016., sadarbībā ar Permas operu, "Unlimited Performing Arts", Dānija, "Landestheater Linz", Austrija un "Les Théâtres de la Ville de Luxembourg", Luksemburga) kļuva par vēl nebijušu šīs Verdi operas interpretāciju, un pateicoties tai diriģents ieguva savu septīto "Zelta maskas" prēmiju.

Teodors Kurentzis ir arī Starptautiskā Djagiļeva festivāla un projekta "Teritorija" mākslinieciskais vadītājs.

23. oktobrī Latvijas Nacionālās operas telpās skanēs Sergeja Prokofjeva Pirmā simfonija, Dmitrija Šostakoviča Devītā simfonija un viņa Otrais klavierkoncerts (solists - pianists Aleksandrs Meļņikovs). Teodors Kurentzis uzstāsies ar savu orķestri "MusicAeterna".

 
Nav gaidāmo pasākumu