KSENIJA SIDOROVA. CARMEN

Akordeoniste Ksenija Sidorova kopā ar starptautisku mūziķu apvienību – kontrabasistu Roberto Kohu, pianistu Klaudio Konstantīni, vijolnieku Alehandro Logersio, ģitāristu Rentko Dirksu un sitaminstrumentālistu Itamaru Doari – atskaņos slavenākās ārijas no Žorža Bizē operas "Karmena", kā arī Astora Pjacollas, Ernesto Lekuonas skaņdarbus un Latīņamerikas tradicionālo mūziku.

Ksenija Sidorova kļuvusi par sava instrumenta vēstnesi pasaulē, pārkāpjot žanru robežas un ar savu meistarību un personības šarmu uzrunājot klausītājus visā pasaulē. 2016. gadā Ksenija parakstīja ekskluzīvu līgumu ar vienu prestižākajām mūzikas ierakstu izdevniecībām "Deutsche Grammmaphon".

Ksenija Sidorova ar izcilību ieguvusi maģistra grādu Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā un saņēmusi daudzus apbalvojumus, tostarp Londonas Mūziķu ģildes Sudraba medaļu, Meizijas Luisas balvu, kā arī bijusi pirmā akordeoniste, kura saņēmusi godpilno Mūziķu ģildes Prinča balvu. 2012. gada maijā Ksenija Sidorova pirmā ieguva Brīna Tervela fonda starptautisko godalgu. Viņa sadarbojusies ar tādiem komponistiem kā Karls Dženkinss, Hanss Abrahamsens, Stefano Džervazoni, Nirmali Fena, Samanta Fernando, Karloss Dukeijs, Elspeta Brūka un Patriks Nans. Māksliniece regulāri uzstājas ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un "Sinfonietta Rīga", ir sniegusi koncertus Londonas Karaliskajā Svētku zālē, Pērsela zālē, Bristoles Kolstona zālē, debitējusi Lucernas festivālā, Bergenas festivālā, Cēsu Mākslas festivālā un citos festivālos Apvienotajā Karalistē, Francijā, Šveicē un Itālijā.

Bērni līdz 7 gadu vecumam pasākumā var netikt ielaisti. Pusstundu pirms pasākuma sākuma sāk darboties bērnu istaba, kas pieejama bērniem vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem. Bērnu istabas apmeklējums ir bez maksas. Pirms tam lūgums pieteikties, zvanot +371 22020206 vai +371 64633303.

 
Nav gaidāmo pasākumu